Duikwrak Tholen

Bij duiklocatie Bergse Diepsluis (81) op Tholen wilde de NOB een duikwrak afzinken: de garnalenkotter TS 7. We zijn dit project in de zomer van 2015 vol enthousiasme gestart in de volle overtuiging dat een wrak een waardevolle aanwinst voor de Zeeuwse wateren zal zijn. 
We hebben in dit project de nodige, deels onvoorziene, ontwikkelingen gezien waardoor het project een grillig verloop heeft gekend. Het gaat dan om ontwikkelingen zoals het afsluiten van een betaalbare aansprakelijkheidsverzekering, de onverwachte aanwezigheid van asbest, een nieuwe afzinklocatie, een noodzakelijk funderingsbed van steen en de benodigde vergunningen. Deze ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat de begroting aanzienlijk steeg én dat er nog aanzienlijke financiële risico’s bestonden. Om die reden hebben we besloten het project te stoppen. Doorgaan zou op korte termijn tot extra uitgaven leiden.


 

Help mee!

Lijkt het je gaaf om vanaf 2017 bij Bergse Diepsluis op een 17 meter lange stalen schip te duiken uit 1914? Help dan mee! Je kunt een donatie doen vanaf €5, waarmee je dit project mede mogelijk maakt. Het minimale streefbedrag is inmiddels al bereikt, maar je kunt nog altijd doneren zodat we eventuele extra's ook kunnen financieren.


 

EINDSTAND


€ 10.595,-


 

Locatie duikwrak Tholen


 

Over de NOB

De NOB is de bond voor alle duikers en daarmee dé organisatie voor iedereen die het unieke van ‘onderwater-zijn’ wil beleven. Zo'n 15.500 duikers, 1800 duikinstructeurs en 280 duikverenigingen en duikscholen zijn bij ons aangesloten. Wil jij ook lid worden? Dat kan!