Nieuwsbrief NOB

26

Te leen: Handboek ‘social media voor sportverenigingen’

Ruim 10 miljoen Nederlanders zijn actief met social media: het grote bereik en het gratis en interactieve karakter maken er een niet meer weg te denken communicatievorm van. Ook binnen sportverenigingen is deze ontwikkeling merkbaar: veel clubs zetten social media in om vrijwilligers te werven, het sponsornetwerk te versterken en/of met (potentiële) leden te communiceren. Bovendien kunnen social media het bereik en de clubbinding vergroten.

Hierover gaat het handboek ‘social media voor sportverenigingen’, dat geschreven is door communicatieadviseur Martin van Berkel. Dit handboek heeft als doel om met name bestuurders en PR- en communicatiefunctionarissen van sportverenigingen wegwijs te maken met social media. In het boek komen vijf platforms aan bod die sportverenigingen op dit moment de meest concrete mogelijkheden bieden: Facebook, Hyves, LinkedIn, Twitter en YouTube. Het boek bestaat uit twee delen: ‘de voorbereiding’ en ‘aan de slag’. Vele tips en voorbeelden maken concreet hoe verenigingen via social media het contact met hun achterban kunnen versterken en vergroten.

Benieuwd naar het handboek? Je kunt ’t voor slechts €17,95 (excl. verzendkosten) bij Arko Sports Media bestellen! Het boek ligt echter ook op het bondsbureau van de NOB, en we lenen ’t graag voor twee weken aan je uit. Interesse? Stuur dan een e-mail naar anne.schulze@onderwatersport.org! Je hoort z.s.m. wanneer je het boek kunt verwachten en voor welke datum je ’t naar de NOB dient terug te sturen.


mail facebook