Nieuwsbrief NOB

09

Aquashot daagt alle onderwaterfotografen uit!

Onderwaterfotografen opgelet: er staan weer twee evenementen op de kalender! ‘t Gaat om het Zeeland Kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap, die beiden in juni 2012 zullen plaatsvinden. Deze onderwaterfotografiekampioenschappen worden al enkele jaren georganiseerd door Aquashot, een onafhankelijke werkgroep van de Nederlandse Onderwatersport Bond.

De missie van Aquashot is het organiseren van activiteiten die ervoor zorgen dat de onderwaterfotografie en onderwatervideografie in ons land naar een hoger plan worden getild. De activiteiten zijn daarom opengesteld voor duikers van alle duikorganisaties die zich binnen de onderwaterfotografie en/of onderwatervideografie verder willen ontwikkelen. Twee van de activiteiten die Aquashot deze zomer organiseert zijn het Zeeland Kampioenschap (ZK) en het Open Nederlands Kampioenschap (ONK), waarvan de wedstrijddagen op zondag 3 en zondag 10 juni 2012 zijn.

Beginners én gevorderden
Wat is het verschil tussen het ZK en het ONK? “Dat verschil is heel simpel: het ZK is een laagdrempelige wedstrijd die bedoeld is voor beginnende onderwaterfotografen”, vertelt Frans de Gronckel, voorzitter van Aquashot. “Het ONK is juist voor duikers die op professioneel niveau met onderwaterfotografie bezig zijn. Door er twee aparte kampioenschappen van te maken zorgen we ervoor dat alle duikers die zich - op welk niveau dan ook - met onderwaterfotografie bezighouden worden uitgedaagd.”

Deelname is leerzaam
De Gronckel raadt iedere onderwaterfotograaf dan ook aan om aan één van de kampioenschappen mee te doen. “De organisatie is goed en de deelnemers hebben ’t op de wedstrijddagen erg gezellig met elkaar. Daarnaast valt er - naast eeuwige roem - ook nog wat te winnen: het prijzengeld was in 2011 ruim €9.000,- en zal dit jaar naar verwachting zeker niet lager zijn.” Ook ontvangen alle winnaars een medaille en als klap op de vuurpijl mag de winnaar van het ONK naar het WK Onderwaterfotografie, dat in 2013 in Cuba zal plaatsvinden. “De deelnemers die niet in de prijzen vallen kunnen echter ook van de kampioenschappen profiteren”, voegt De Gronckel toe. “Naast het feit dat je jezelf als onderwaterfotograaf verder ontwikkelt, geeft de jury iedereen persoonlijke verbeterpunten. Deelname is dus absoluut leerzaam!”

Praktische informatie
De startlocatie van beide kampioenschappen is Duikcentrum De Grevelingen, gevestigd aan de Elkerzeeseweg 34 te Scharendijke. “Inschrijven kan via onze website www.aquashot.nl”, vertelt De Gronckel afsluitend. “De voorinschrijving is op zondag 1 april gestart. Als je gebruikmaakt van deze voorinschrijving, ontvang je een aardige herinnering!”
mail facebook