Nieuwsbrief NOB

09

Inbraken bij Zeeuwse duikplaatsen

De afgelopen weken heeft de NOB van diverse kanten te horen gekregen dat er momenteel veel wordt ingebroken bij Zeeuwse duikplaatsen. Dieven wachten geduldig af tot duikers hun spullen in de auto hebben opgeborgen en onder water gaan, om hen bij terugkomst in negatieve zin te verrassen met een opengebroken auto. Ontzettend vervelend!

De NOB wil alle duikers hier via deze weg van op de hoogte stellen en raadt iedereen aan om onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen:

-      Laat geen kleding op de achterbank liggen, maar zorg dat het in de achterbak onder de hoedenplank ligt.

-      Maak het dashboardkastje leeg en laat het open, om te laten zien dat daar geen waardevolle spullen inzitten.

-      Gebruik een spiegelhanger met de tekst ‘deze auto is leeg’ erop.

-      Neem je autosleutel mee onderwater middels een waterdichte box of koker. Mocht je dit niet willen, leg de sleutel dan vooral niet achter een wiel of achter de tankdop, maar gebruik een key pod. Dit is een soort kluisje dat je aan je velg of trekhaak kunt bevestigen, een ideale oplossing als je als groep gebruik maakt van bijvoorbeeld een zuurstofkoffer of een EHBO-set. Iedereen met de juiste cijfercombinatie kan dan altijd bij deze spullen!

-      Overleg met de duikleider of je waardevolle spullen aan hem/haar mag overhandigen.

-      Wees vooral alert bij duikplaatsen nabij getijdenwater. Het dievengilde is blijkbaar goed op de hoogte van de getijdentafels en weet precies wanneer duikers te water gaan!

Daarnaast is de NOB op zoek gegaan naar locaties waar duikers hun waardevolle spullen (portemonnee, telefoon, autosleutel, etc.) veilig kunnen achterlaten. Heb of ken je een restaurant, duikschool of (duik)winkel die in de buurt van een Zeeuwse duikplaats gevestigd is en absoluut op onderstaande lijst thuishoort? Laat het ons dan weten via harry.brands@onderwatersport.org

Schouwen Duiveland

http://www.witteboulevard.nl

http://www.duikschooldedijk.nl

http://www.dolphins-diving.nl

http://www.de-kabbelaar.nl

http://www.waterworld.nl

http://www.duuveland.nl

http://www.deschelphoek.nl

 

Zuid Beveland

http://www.oktopussy.com

http://www.destelhoeve.nl

http://www.kleinstelle.com

http://www.hotelwemeldinge.nl

http://www.deveerhoeve.nl

 

Tholen

http://www.brasseriedezeester.nl

http://www.hotelkom.nl

mail facebook