Nieuwsberichten

26

Haringvlietdag: kom je ook?

Op zondag 5 juni wordt voor sportduikers de eerste landelijke Haringvlietdag georganiseerd. Lijkt het je leuk om een duik in het Haringvliet te maken en je waarnemingen door te geven? Duik dan mee! [Lees verder...]
26

KNRM en NOB trekken gezamenlijk op in preventie

De KNRM en NOB gaan zich gezamenlijk inzetten om de veiligheid in en op het water te vergroten. Alhoewel het aantal incidenten en reddingsacties met sportduikers niet groot is, vinden beide clubs het belangrijk om ongevallen en zoekacties te voorkomen. In de samenwerking wordt gekeken naar een beter begrip tussen de bovenwatersport en onderwatersport, een betere voorbereiding van de duiker én een beter herkenning van plekken waar sportduikers onder water zijn.

[Lees verder...]
25

NOB stapt naar rechter voor flyboarden Nionplas

Doordat de gemeente Geertruidenberg een vergunning heeft verleend, is het sinds kort weer toegestaan om te flyboarden op de Nionplas. Wij vinden dat de activiteiten van Jet Fun een direct gevaar opleveren voor sportduikers. Daarom stappen we naar de rechter, waar wij een verzoek voor een voorlopige voorziening zullen indienen. Met de voorlopige voorziening willen we de vergunning opschorten tot de bezwaren op de vergunning zijn behandeld.

[Lees verder...]
18

Nieuwe toegang duikplaats Sint Annaland (73)

Eind vorig jaar is een nieuwe parkeerplaats én is er een nieuwe toegang tot het water gekomen bij duikplaats Sint-Annaland. Door deze nieuwe plek waar je het water in kunt, is de loopafstand van de nieuwe parkeerplaats naar de waterkant korter geworden. Daarnaast hoef je niet meer via het strandje in en uit het water. Op deze manier is het bovendien de bedoeling dat de parkeerdruk op het havenplein afneemt.

[Lees verder...]
17

Geen Duikfestival in 2016

De NOB organiseert dit jaar geen Duikfestival. “Ondanks het groeiende succes krijgen we te weinig terug voor de tijd die we erin steken,” vertelt Arjan de Vries, directeur van de NOB. “Het waren vier mooie edities waarin we zagen dat het Duikfestival groeide en bekender werd. De tijdsinvestering stond echter niet in verhouding tot wat het ons opleverde. Daarom hebben we besloten om onze prioriteiten ergens anders te leggen.” [Lees verder...]
Pagina 1 van 91Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste