Nieuwsberichten

Ingaven voor januari 2013

28

De ideale voorbereiding op het ONK en ZK onderwaterfotografie!

Doe je wel eens mee aan onderwaterfotografie-wedstrijden? En twijfel je dan welke foto’s je wel en niet moet inleveren? Soms zou ’t handig zijn om te weten hoe de jury oordeelt.. Tijdens de volgende thema-avond van Aquashot krijg je daar meer inzicht in! Kom dus op vrijdag 15 februari naar Nieuwegein, kruip op de stoel van de jury, beoordeel een foto en leg je beoordeling vervolgens naast die van de échte jury!

[Lees verder...]
21

De ijsduikgekte is losgebarsten!

Afgelopen weekend hebben diverse NOB-verenigingen en -duikscholen ijsduiken georganiseerd. Zo ook duikvereniging Aquavit uit Lelystad! De onderwaterbeelden van hun duik zijn op YouTube te vinden. Daarnaast staat op Duikeninbeeld.tv een leuk verslag van Aquavit-duiker Bas Kulderij. Bovendien is de ijsduik niet onopgemerkt gebleven bij de lokale pers: Omroep Flevoland is in Lelystad langsgeweest en heeft op hun website een mooi filmpje geplaatst!

[Lees verder...]
21

Sealover organiseert jaarlijkse afdaling van de Ourthe

Sealover nodigt iedereen uit op de jaarlijkse afdaling van de Ourthe en aqua-carnaval met vinnen. De wedstrijd zal op 3 maart 2013 plaatsvinden, tussen Bomal en Hamoir en over een afstand van 9,3 kilometer. De concurrenten zullen in drie categorieën verdeeld worden: veteraan - senior - junior.

[Lees verder...]
17

Geslaagde pilot antisliproosters bij dijktrappen

Bij alle Zeeuwse duikplaatsen waar nieuwe trappen geplaatst worden zal projectbureau Zeeweringen voortaan kunststof antisliproosters gebruiken. Dit is het gevolg van een succesvolle pilot bij Wemeldinge. “De antisliproosters beperken regulier onderhoud”, aldus John Maes van de Commissie Deltagebied van de NOB. “De trap wordt bovendien niet glad, en slip, zand en hele kleine stenen kunnen makkelijk onder de roosters vandaan spoelen. Voor duikers is dat ideaal!”

[Lees verder...]
15

Duikveiligheid op programma Duikvaker 2013

In het weekend van 2 en 3 februari vindt in de Expohal te Houten Duikvaker 2013 plaats. Het onderwerp duikveiligheid krijgt tijdens deze duikbeurs de nodige aandacht. Leo Blokland (advocaat en bedrijfskundige) en Sander Kool (veiligheidskundige en bestuurslid NOB) laten tijdens een seminar en aan de thematafel van Duikeninbeeld.tv diverse vragen aan de orde laten komen. Aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig!

[Lees verder...]
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste