Nieuwsberichten

Ingaven voor november 2015

25

Vergunning flyboarden Nionplas ingetrokken

De gemeente Geertruidenberg heeft de bezwaren van de NOB, duikverenigingen en duikscholen gegrond verklaard en de vergunning voor het flyboarden op de Nionplas bij Raamsdonksveer ingetrokken. De gemeente volgt hierbij het advies van de Vaste commissie van advies voor bezwaarschriften, die eind oktober een hoorzitting heeft gehouden.

[Lees verder...]
24

Vernielingen bij duikplaats Dreischor Loswal

Duikplaats Dreischor Loswal (3), wordt door de inwoners van Dreischor ’s zomers vaak gebruikt als zwemplek. Er zijn de afgelopen maanden enkele malen vernielingen aangericht bij deze duikplaats. We weten niet wie de vernielingen heeft aangericht maar mogelijk zijn hier duikers bij betrokken. De NOB vindt het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat duikplaatsen toegankelijk, schoon en veilig blijven. Als je constateert dat er vernielingen zijn, dan kan dat gemeld worden bij de gemeente Schouwen-Duiveland of de politie.

[Lees verder...]
23

Programma en blokkenschema Duikfestival bekend

Het programma voor het Duikfestival, dat op zondag 13 december bij plas Slijk-Ewijk plaatsvindt, is bekend. Je kunt nu online bekijken hoe laat en waar presentaties en workshops plaatsvinden. Zo kun je alvast je ‘route’ plannen!

[Lees verder...]
05

Nieuw boek ‘Snorkelduiken’ – 600 spelletjes en oefeningen onder water

Op de Duikvaker op 6 februari 2016 wordt het nieuwe boek Snorkelduiken van Jo van Schalen gepresenteerd. In dit boek vind je 600 spelletjes en oefeningen voor onder water. Naast de oefeningen met de basisuitrusting, zoals je zwemvliezen, staan er ook tips in over hoe je spelletjes kunt doen met bijvoorbeeld hoepels, ringen en wasknijpers. Inspirerend voor als je een zwembadles aan het voorbereiden bent!

[Lees verder...]
04

Upgrade Duikplaats Sint-Annaland (73): nieuwe duiktrap én parkeerplaats

Naast dat projectbureau Zeeweringen dit jaar de dijk bij Sint Annaland heeft versterkt, zijn er tijdens deze werkzaamheden ook een aantal voorzieningen voor sportduikers gecreëerd. Zo is er een nieuwe duiktrap ten noorden van het strandje geplaatst en is er een nieuwe parkeerplaats voor circa vijftien auto’s met toegang tot de waterkant gemaakt.

[Lees verder...]
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste