Nieuwsberichten

Ingaven voor december 2014

17

Duikvereniging G.B.D. Calamari organiseert biologisch symposium

Ter ere van het 50-jarig jubileum organiseert de Groninger Biologen Duikvereniging Calamari op zaterdag 28 februari een biologisch symposium in Haren. Het thema van het symposium is “Past, present, future”. Verschillende marien biologische en archeologische onderwerpen komen tijdens deze dag aan bod. Wil je bij het symposium aanwezig zijn? Als NOB-lid krijg je korting!

[Lees verder...]
17

NOB aanwezig op Duikvaker

De NOB is dit jaar met een stand aanwezig op de Duikvaker, die op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari in Houten plaatsvindt. “We vertellen je graag wat wij allemaal doen voor duikers,” zegt voorzitter Jack de Vries. “Denk aan de discussie over de staalslakken in de Oosterschelde en het behoud van de duikstek bij de Wythmenerplas. Wil je meer weten over onze acties? Of heb je ideeën die je graag met ons deelt? Loop gerust even langs!"

[Lees verder...]
16

Congres vooroeverversterking: op naar een gezamenlijke visie

Op 26 november werd het congres vooroeverversterking georganiseerd door de NOB en Stichting de Oosterschelde. Tijdens het congres werd de conclusie getrokken dat een meerjarig onderzoek over de lange-termijn-effecten van de ingrepen op de onderwaternatuur noodzakelijk is. Daarnaast wordt voor cluster 3, met de duiklocaties Kattendijke en Goese Sas, een verzoek tot een ‘toetsing op maat’ bij het Waterschap Scheldestromen ingediend.

[Lees verder...]
15

WK-blog 8 – Een eerlijk verloop van het WK Onderwaterfotografie

Jan Azier is betrokken bij het WK in de werkgroep 'Wedstrijd. "Onze werkgroep buigt zich over het proces vanaf het afdrukken van de foto tot aan de juryuitslag. Belangrijk punt hierbij is hoe je dit eerlijk laat verlopen, met voor alle deelnemers gelijke kansen. Dit hebben wij vastgesteld in de "Specific Rules". Een andere uitdaging zijn de technische ontwikkelingen op het gebied van WiFi op de camera’s moeten we zeker in de gaten houden, om het wireless versturen van beelden te voorkomen en te zorgen voor een eerlijk verloop van het WK. Een mooi doel!

[Lees verder...]
11

Koninklijke Marine assisteert bij WK onderwaterfotografie

Van 21 t/m 25 mei 2015 komen ’s werelds beste onderwaterfotografen naar Zeeland voor het WK onderwaterfotografie. De Defensie Duikgroep van de Koninklijke Marine is hierbij een belangrijke partner. Een speerpunt van de organisatie is namelijk de veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers. De Defensie Duikgroep speelt hierin een belangrijke rol, doordat zij tijdens het WK met een duikvaartuig de organisatie assisteren.

[Lees verder...]
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste