Nieuwsberichten

Ingaven voor februari 2013

27

Duikvereniging Rijnmond doet de Harlem Shake

Duikvereniging Rijnmond bestaat 15 jaar, in het kader daarvan organiseren ze voor hun leden diverse activiteiten. Afgelopen zondag bij onze eerste activiteit besloten ze om op de bodem van NEMO-33 een Harlem Shake te doen. Dit is zeker weten de diepste Harlem Shake in een zwembad!

[Lees verder...]
26

Unieke duikreisverzekering voor NOB-leden

Een doorlopende reisverzekering, helemaal toegespitst op de duiksport en met een aantrekkelijke premie van slechts €45,- per jaar. Enkel af te sluiten door leden van de Nederlandse Onderwatersport Bond! NOB-directeur Arjan de Vries is blij met deze samenwerking met Hienfeld Assuradeuren: “Ik weet zeker dat de duikreisverzekering de interesse van veel duikers gaat wekken!"

[Lees verder...]
25

Noodplannen voor Zeeuwse duikplaatsen

Sportduiken en veiligheid zijn voor de NOB onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Daarom staat de veiligheid van duikers ook in het meest recent uitgevoerde project centraal. De Veiligheidscommissie van de NOB heeft namelijk voor iedere Zeeuwse duikplaats een noodplan opgesteld. Deze noodplannen zijn te vinden op www.dutchdiversdelta.nl

[Lees verder...]
22

Jaarlijkse trek snotolven komt langzaam op gang

Ondanks de lage zeewatertemperatuur kent de winter diverse hoogtepunten voor natuurwaarnemingen door sportduikers. Eén daarvan is de jaarlijkse paaitrek van snotolven van de open zee naar de ondiepere kustgebieden in onder andere de Zeeuwse Delta. Helaas zijn deze winter nog maar enkele waarnemingen gemeld, maar daar zal de komende weken ongetwijfeld verandering in komen!

[Lees verder...]
21

Verenigingsmonitor levert NOB veel nieuwe inzichten op

Eind 2012 zijn alle NOB-verenigingen en -duikscholen uitgenodigd om deel te nemen aan een verenigingsmonitor. Hierin zijn vragen gesteld over o.a. leden, vrijwilligers, accommodaties, beleid en samenwerking. Het onderzoek heeft veel interessante resultaten opgeleverd! Zo is o.a. gebleken dat driekwart van de clubs een groeiambitie heeft, de helft met andere duikverenigingen samenwerkt en veel clubs zich willen richten op ledenwerving en ledenbehoud.

[Lees verder...]
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste