Nieuwsberichten

Ingaven voor februari 2014

27

Programma Veiligheidssymposium rond

Alle namen voor het Veiligheidssymposium 2014 zijn bekend. Op zaterdag 12 april komen onder andere Guy Thomas en Luitenant ter Zee 1e klas Marco Lieverse naar Neeltje Jans om een presentatie te geven over veiligheid in de duiksport. Gerard Rietjens vertelt wat kou voor invloed heeft op de fysiologische processen in je lichaam en Jaap Molenaar gaat in op de veiligheid van brandweerduiken. Ook Walter Zwaard komt spreken, net als Johan Opdebeeck, die ingaat op de meerwaarde van de sportduiker in de onderwaterarcheologie.
[Lees verder...]
27

Stort baggerslib bij duiklocatie Kattendijke

Sinds de opening van de vijfsterren hotspot bij de dijk van Kattendijke – Wemeldinge is er commotie ontstaan rondom het baggerstortvak dat voor de kust van deze dijk ligt. Alhoewel het is toegestaan om in dit vak slib en zand te storten, vernietigt de bagger het onderwaterleven bij het diepe deel van de duikplaats, doodzonde!

[Lees verder...]
25

Restafval van hoogovens in Nationaal Park

De Provincie Zeeland heeft de vergunning verleend voor het storten van staalslakken door Rijkswaterstaat op verschillende duiklocaties in Nationaal Park de Oosterschelde. Door deze ontwikkeling komt het onderwaterleven ernstig in gevaar en zullen duiklocaties voor minstens twee jaar ‘een grindpad onder water’ zijn, een zeer onaantrekkelijk vooruitzicht voor duikers.
[Lees verder...]
25

Verschillende kranen op verschillende flessen: wat kan er mis gaan?

Afgelopen najaar zijn er twee ernstige ongelukken gebeurd doordat er een nieuwe kraan op een oude duikfles werd gebruikt. Aan de buitenkant lijkt het goed te passen, maar als je de foto ziet van de opengewerkte flessenhals, dan zie je dat de twee schroefdraden niet goed in elkaar grijpen. Dit kan tot levensgevaarlijke situaties leiden.
[Lees verder...]
24

Vijfsterren hotspot geopend

Afgelopen zaterdag heeft Neptunus onder grote belangstelling de eerste vijfsterren hotspot van Nederland geopend. Vol trots werden de ontwikkelingen van de hotspot aan de dijk van Kattendijke – Wemeldinge gepresenteerd door gedeputeerden Carl Vereecke(West-Vlaanderen) en Carla Schönknecht (Zeeland), wethouders Jon Herselman (Kapelle) en Jan de Poorter (Goes) en bestuursleden Hennie Elshof (NOB) en Ronny Margodt (NELOS).
[Lees verder...]
Pagina 1 van 3Eerste   Vorige   [1]  2  3  Volgende   Laatste