Nieuwsberichten

Ingaven voor maart 2013

28

WK Onderwaterfotografie Cuba bijna van start

Van 9 t/m 14 april 2013 vindt in Cuba het WK Onderwaterfotografie plaats, waar namens Nederland Marco Heesbeen en Henny Blokvoort aan meedoen. Als assistenten gaan Corné Bolders en Stella Huiskamp mee. Teamcaptain Ron Offermans maakt de Nederlandse equipe compleet. Daarnaast reist ook jurylid Jan Azier naar Cuba af en zullen enkele NOB-vertegenwoordigers inspiratie opdoen voor de organisatie van het WK 2015 in Nederland. 

[Lees verder...]
21

Duikers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

Recent is een uniek wetenschappelijk onderzoek van start gegaan dat een inventarisatie maakt van diverse aspecten met betrekking tot de duikveiligheid. De studie is geïnitieerd door duikerarts Dr. Peter Westerweel vanuit de Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde. Iedere duiker kan meedoen aan dit onderzoek door een online vragenlijst in te vullen via www.divingresearch.org.

[Lees verder...]
11

Duikvereniging de Walvis organiseert 2*-instructeursopleiding

Ben jij een 1* NOB instructeur? En wil jij graag je 2* instructeurs brevet halen? In samenwerking met Duikteam de Walvis wordt er in augustus in de regio Zaandam een 2*-instructeursopleiding georganiseerd.

[Lees verder...]
08

Help mee om Seafari Indoor Snorkel- & Duikcentrum te realiseren!

Het duikbassin is zo’n 30 meter in diameter en 12 meter diep in de canyon. De watertemperatuur ligt tussen de 20 en 22 graden Celcius. Zo wordt duiken in de Rijnhal in Arnhem! Door nu alvast een toegangskaartje á €25,- te kopen kun jij meehelpen Seafari Indoor Snorkel- & Duikcentrum te realiseren. Voor meer informatie: www.seafari.nl

[Lees verder...]
05

Vanavond 'Double Devotion' bij Vroege Vogels op Nederland 2

Vanavond zendt Vroege Vogels (19.25u, Nederland 2) de film Double Devotion uit. Double Devotion is gemaakt door Peter van Rodijnen, die voor deze film drie maanden lang een zeedonderpadmannetje volgde dat met dubbele toewijding voor twee nestjes eieren zorgde. Het resultaat is een prachtige film, waarmee Peter in november 2012 de eerste prijs op het North Sea Film Festival won!

[Lees verder...]