Nieuwsberichten

Ingaven voor juni 2013

27

De Deltacommissie zit niet stil!

De Deltacommissie heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten! Deze groep vrijwilligers is bijna dagelijks bezig met het verbeteren van de duiksportvoorzieningen in Zeeland. Dit jaar wordt bijvoorbeeld duikplaats Polredijk (85) aan het Veerse Meer verbeterd, waarvoor onlangs met aannemer JDinfra de plannen zijn doorgesproken. En ook als het werk bij een duikplaats klaar is blijft de Deltacommissie betrokken: de nazorg vinden ze minstens zo belangrijk!

[Lees verder...]
19

Koninklijk paar maakt kennis met onderwaterwereld

Aanstaande vrijdag krijgt Zeeland bezoek van het Koninklijk paar! Natuurlijk mag een kennismaking met het Zeeuwse onderwaterleven en de duiksport dan niet ontbreken. Langs de route in Zierikzee staat een duiktank opgesteld waarin duikers van verschillende Zeeuwse duikverenigingen te zien zijn, en ook staan er fotostellages met schitterende onderwaterfoto’s. Leden van de Biologische Werkgroep staan klaar om deze foto’s van een toelichting te voorzien.

[Lees verder...]
18

Digitale informatie bij duikplaatsen

Met een bijdrage van de Provincie Zeeland heeft de NOB bij bijna honderd Zeeuwse duikplaatsen bordjes geplaatst met daarop o.a. een QR-code. Door de code met een smartphone te scannen krijgt de gebruiker informatie over de duikplaats én de directe omgeving. Op zondag 23 juni zal om 10.00 uur bij duikplaats Pijlers Zeelandbrug (32) het laatste bordje worden geplaatst. Je bent uiteraard van harte welkom om dit feestelijke moment bij te wonen!

[Lees verder...]
04

NOB en partners presenteren overzicht SCAS-gecertificeerde sportduikartsen

Alle NOB-leden moeten bij deelname aan onderwatersportactiviteiten duikmedisch gekeurd zijn. Zo’n duikmedische keuring mag formeel worden verricht door iedere arts, maar gezien het specifieke karakter ervan adviseren wij leden om te kiezen voor een arts die aantoonbare kennis en ervaring heeft met de sportduikgeneeskunde. Samen met diverse andere organisaties heeft de NOB daarom de SCAS-certificering voor sportduikartsen ingevoerd. 

[Lees verder...]