Nieuwsberichten

Ingaven voor juni 2015

30

Raad van State vernietigt vergunning stort hoogovenafval

De vergunning die de Provincie Zeeland aan Rijkswaterstaat heeft verleend voor de stort van staalslakken - hoogovenafval met daarin zware metalen en afvalstoffen – is vandaag door de Raad van State vernietigd. Dit gebeurde naar aanleiding van de beroepsprocedure die wij samen met Stichting de Oosterschelde zijn gestart.

[Lees verder...]
18

Eerste programma-onderdelen duikfestival bekend

Zin in een workshop onderwaterfotografie van Karin Brussaard, kennismaken met freediven of duikmaterialen testen in de festivalplas? Dat kan! Kom op zondag 6 september naar het duikfestival dat we voor de vierde keer organiseren bij plas Slijk-Ewijk.

[Lees verder...]
17

Nieuwe duikstek bij Helmond

Komende zaterdag (20 juni) wordt in Helmond de nieuwe duikstek ‘De Cacaofabriek’ in de Zuid-Willemsvaart geopend. De nieuwe duiklocatie heeft alles wat je van een duikstek mag verwachten: goed zicht, veel leven en een prachtige onderwaternatuur vol sponsen, zoetwatermosselen en vissen. Daarnaast is er een parkeerplaats, een duiktrap met antisliprooster en is er een horecagelegenheid in de buurt.

[Lees verder...]
08

Hoe worden onze dijken versterkt? Ga mee op excursie!

Altijd al eens willen zien hoe onze dijken worden versterkt? Op 20 juni 2015 organiseert projectbureau Zeeweringen hierover een excursie in Zeeland. Normaal gesproken zijn dijkversterkingen verboden voor publiek, maar in het laatste uitvoeringsjaar maakt het projectbureau een uitzondering. Ook wij zijn aanwezig en zullen kort vertellen hoe de samenwerking met projectbureau Zeeweringen eruit ziet.

[Lees verder...]
04

Schoonmaakduiken zorgt voor schone meren, maar het mág niet

Vandaag besteedt NOSop3 aandacht aan de schoonmaakduiken die veel van onze verenigingen regelmatig organiseren. Want het is een goed initiatief – het zorgt tenslotte voor schone meren – maar het mág niet. Hoe zit dat? Bureaumanager van de NOB Riana Wassing legt het voor de camera uit én vertelt dat de strenge regels voor schoonmaakduiken volgens ons niet nodig zijn.

[Lees verder...]
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste