Nieuwsberichten

Ingaven voor juli 2013

16

Duurzaam duiken met ‘groene’ perslucht

Recreatiebedrijf De Schakel, gelegen in de buurt van duikplaats Bergse Diepsluis, heeft zonnepanelen op het dak van het vulstation geplaatst om energie op te wekken voor het vullen van duikflessen. “Hierdoor kunnen we op een milieuvriendelijke manier perslucht produceren”, vertelt eigenaar Siem Jansen. “We noemen de perslucht dan ook ‘groen’: het biedt duikers de mogelijkheid om een duurzame duik te nemen in het Zeeuwse water.”

[Lees verder...]
08

GeoCaching krijgt onderwaterversie

Tienduizenden mensen in Nederland doen aan GeoCaching. Zij zoeken met behulp van GPS-apparaten en smartphones naar één van de duizenden schatten (ook wel ‘caches’ genoemd) die in Nederland verstopt liggen. Maar je kunt natuurlijk ook twee hobby’s - GeoCachen en duiken - combineren en de schatten onder water verstoppen en zoeken! Sven en Erik van Discovery Divers Reeuwijk noemen dat ScubaCaching.

[Lees verder...]
05

Duikteam de Kaaiman valt in de prijzen

Duikteam de Kaaiman uit Nijmegen was genomineerd voor de titel 'Leukste sportvereniging van het jaar'. Helaas werd afgelopen week tijdens de awardshow bekend dat ze niet op de eerste plaats zijn geëindigd. Wel zijn ze er met de creativiteitsprijs vandoor gegaan én mag De Kaaiman zich winnaar van de provincie Gelderland noemen!

[Lees verder...]
04

Duikexpeditie verwijdert 1500 kg visnetten en ontdekt nieuwe soorten op Bruine Bank

Aanstaande zaterdag 6 juli keren de 24 vrijwillige duikers van Duik de Noordzee Schoon terug in de haven van Scheveningen. Tijdens de achtdaagse Expeditie Bruine Bank hebben zij gedoken op twintig wrakken voor het project ‘100 wrakken schoon’. Tijdens de eerste dagen van deze expeditie zijn ook bijzondere biologische ontdekkingen gedaan.

[Lees verder...]
01

Herman Lieven zet Genieduikers in voor plaatsing nieuw opleidingsplatform

Dertien jaar geleden heeft Duikschool Herman Lieven in de westplas van het Engelermeer (nabij Den Bosch) een opleidingsplatform geplaatst. Vanwege de slechte toestand ervan is vorig jaar echter geopperd dit platform te vervangen. Daarom zal de Genie het platform woensdag 4 juli opnieuw op de bodem van het meer neerleggen!

[Lees verder...]