Nieuwsberichten

Ingaven voor augustus 2015

13

Duikfestival verplaatst vanwege Ziekte van Weil

Het Duikfestival dat op zondag 6 september bij recreatieplas Slijk-Ewijk zou plaatsvinden wordt verplaatst. Dat heeft de Nederlandse Onderwatersport Bond zojuist besloten nadat drie badgasten na een bezoek aan Slijk-Ewijk besmet zijn geraakt met de Ziekte van Weil. “De keuze is pijnlijk, maar simpel; we gaan voor veiligheid en kwaliteit”, aldus de organisatie. Gelukkig is er voor de bezoekers een alternatief: op 13 december zal een wintereditie van het Duikfestival plaatsvinden.

[Lees verder...]
10

International DAN Divers Day in Amsterdam

DAN Europe nodigt alle duikers uit om op zondag 23 augustus in het AMC (Amsterdam) deel te nemen aan een speciale dag gewijd aan duikveiligheid en –research. Deze dag maakt onderdeel uit van een reeks van internationale evenementen, genaamd DAN Days. Verschillende sprekers zoals Rob van Hulst, Menno Gaastra, DAN-onderzoekers en veiligheids- en EHBO-deskundigen zijn aanwezig met interessante lezingen over duikgeneeskunde, duikmedisch onderzoek en vooruitgang.

[Lees verder...]
07

Duiken in de Wijthmenerplas blijft mogelijk ondanks waterskibaan

Sinds kort staat in de Wijthmenerplas bij Zwolle een waterskibaan. Het traject van de baan dreigde zoveel ruimte in te nemen dat er nauwelijks nog gedoken zou kunnen worden. De NOB heeft daarom samen met lokale duikverenigingen en duikcentra bezwaar gemaakt bij de gemeente. Het resultaat is dat het traject van de waterskibaan is aangepast. Wel geldt een duikverbod binnen het gebied van de waterskibaan; in het andere deel van de plas kan gewoon gedoken worden.

[Lees verder...]
06

Workshop ‘reanimatieles geven’

Veel duikverenigingen zetten hun eigen toezichthouder in tijdens de zwembadlessen. Volgens wettelijke regels moet iedere toezichthouder jaarlijks aantonen dat hij vaardig is in het geven van reanimatie. Na het volgen van de workshop ‘Reanimatieles geven’ kan jij de leden van jouw club leren reanimeren én kun je bij de leden de jaarlijkse update voor reanimatie verzorgen en afnemen. De workshop 'reanimatieles geven' vindt o.a. plaats op 23 en 29 augustus.

[Lees verder...]
04

Duikplaats Zilveren Schor (84A) aan het Veerse Meer tijdelijk gesloten

Duikplaats Zilveren Schor (84A) is tijdelijk niet toegankelijk. Vanwege nieuwbouw van de accommodatie zijn rondom het bouwterrein hekken neergezet waardoor je niet bij de duikplaats kunt komen. Er worden vakantiebungalows, groepsaccommodaties, een sportveld en een centrumgebouw geplaatst. Na de nieuwbouw wordt het park ook toegankelijk voor dagjesmensen. Pas in 2017 zal de duikplaats weer toegankelijk zijn.

[Lees verder...]
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste