Nieuwsberichten

Ingaven voor september 2013

25

Duikplaatsen Wemeldinge-Kattendijke worden 5*-hotspot

Tussen Wemeldinge en Kattendijke, waar zes populaire duikplaatsen liggen, wordt momenteel hard gewerkt. Er komen zonneterrassen, warme douches, toiletten, een spoelbak en een betere instap naar het water. Vanuit hetzelfde project wordt in het Belgische Zwevegem bovendien een duiktank gerealiseerd. De NOB is blij dat hun wensen nu daadwerkelijk worden uitgevoerd en dat dit duiktraject binnenkort de eerste hotspotduikplaats van Nederland wordt.

[Lees verder...]
21

Onderwaterfotograaf Marco Heesbeen voor de tweede keer Nederlands Kampioen

Marco Heesbeen is gisteravond in Nieuwegein voor de tweede keer Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie geworden. Heesbeen is daardoor zeker van deelname aan het WK Onderwaterfotografie 2015 in Zeeland. De Belg Gino Meskens pakte de hoofdprijs bij het Open Nederlands Kampioenschap. Marloes Otten en Marcel Timmermans wonnen beiden een categorie van het Zeeuws Kampioenschap. Van harte gefeliciteerd allemaal!

[Lees verder...]
19

Veertien meter hoge duiktank in nieuw zwembad Den Helder

In Den Helder wordt morgen het nieuwe gemeentelijke zwembad Het Heersdiep geopend. Dankzij de nauwe samenwerking met de Koninklijke Marine heeft dit zwembad uitgebreide duikfaciliteiten. Uniek voor Nederland – en zelfs Europa! – is de veertien meter hoge duiktank, die geschikt is voor trainingen van de Marine, de brandweer en uiteraard voor duikers uit binnen- en buitenland.

[Lees verder...]
13

WK-testdag in het Grevelingenmeer

In 2015 organiseert de NOB het WK Onderwaterfotografie in Zeeland. Om dit voor te bereiden is vandaag een WK-testdag gehouden in het Grevelingenmeer. “We hebben bekeken of het mogelijk is om een deel van de wedstrijdduiken te laten plaatsvinden vanaf een boot", vertelt projectleider Desmond van Santen. "Ook is onderzocht met welke logistieke uitdagingen we te maken krijgen." Meer weten over het WK? Kijk op www.netherlands205.com!

[Lees verder...]
10

Tweede editie duikfestival groot succes

Bijna vijfhonderd enthousiaste aanwezigen, een uitgebreid programma, geslaagde instructeurs die trots hun diploma tekenden, een klein beetje regen en gelukkig ook veel zon: dat kenmerkte de tweede editie van het duikfestival, dat op zondag 8 september 2013 bij evenementenlocatie Watergoed in Valburg plaatsvond. Nu al zin in de editie van volgend jaar? Reserveer zondag 7 september 2014 dan alvast in je agenda!

[Lees verder...]