Nieuwsberichten

12

Publieksverkiezing mooiste natuurgebied van Nederland

Welk Nederlands natuurgebied vind jij het mooist? De overheid is een verkiezing gestart waarmee ze de kwaliteit en de toegankelijkheid van de natuur wil verbeteren. Ook worden de mooiste natuurgebieden en landschappen voor binnen- en buitenlandse bezoekers op de kaart gezet. Een vakjury onder leiding van prof. mr. Pieter van Vollenhoven heeft dertien natuurgebieden genomineerd. 

In twee van deze gebieden wordt ook gedoken: de Oosterschelde en het Haringvliet.  De Oosterschelde is het mooiste en bekendste duikgebied van Nederland. De grote variatie aan onderwaterleven maakt de Oosterschelde populair bij duikers uit Nederland en buitenland.
Het Haringvliet wordt voorzichtig door sportduikers ontdekt. Vanaf 2018 stroomt er in het westelijke deel van het Haringvliet Noordzeewater naar binnen en dat zal positieve veranderingen voor het onderwaterleven met zich meebrengen. 

Tot 31 oktober kan je stemmen op jouw ‘Mooiste Natuurgebied’. De drie gebieden met de meeste stemmen van het publiek zullen worden uitgeroepen tot winnaars en ontvangen een financiële bijdrage. Stemmen kan via www.mooistenatuurgebied.nl 

 

   

Foto’s: NP Oosterschelde en NOB


mail facebook