Nieuwsberichten

24

Duikwrak Grevelingen in het nieuws na geslaagde persdag

De NOB is samen met Rijkswaterstaat Zeeland, Provincie Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen en Dive-Inn De Kabbelaar bezig met het voorbereiden van het afzinken van een betonnen schip in het Grevelingenmeer. Het verplaatsen van dit schip, dat nu nog in de Schelphoek ligt, is een uniek project: in Nederland is het nog niet eerder voorgekomen dat een schip van dit formaat voor de duiksport is afgezonken.  

Momenteel is aannemer Timmerman uit Yerseke bezig met de berging van het schip. Om de pers de gelegenheid te geven deze werkzaamheden van dichtbij te bekijken, is afgelopen vrijdag 21 januari een speciale persdag in de Schelphoek georganiseerd. De aanwezige verslaggevers kregen die dag de gelegenheid om het schip te filmen en fotograferen en de woordvoerders - bestuurslid Hennie Elshof namens de NOB en Gerius van Woudenberg namens Rijkswaterstaat Zeeland - vragen te stellen.

Het enthousiasme van de aanwezige journalisten heeft zich vertaald in zowel landelijke als regionale aandacht voor het project: het wrak is o.a. uitgebreid op RTL4 en Omroep Zeeland in beeld geweest, en daarnaast hebben ook Duikeninbeeld.tv en de PZC over het unieke project bericht. Het schip wordt naar verwachting dit voorjaar bij duikplaats De Kabbelaar afgezonken.Foto: Rijkswaterstaat
mail facebook