Nieuwsberichten

15

Live verslag uit Scharendijke!

Morgen, vrijdag 16 maart, worden de drie duikwrakken bij duikplaats Scharendijke West (16A) officieel geopend. De Nederlandse Onderwatersport Bond heeft deze scheepswrakken in 2011 samen met de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat Zeeland, Gemeente Schouwen-Duiveland, Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen en Dive-Inn de Kabbelaar laten afzinken.
 
Om de succesvolle afronding van dit project te vieren wordt morgenmiddag een publiek duikevenement georganiseerd bij Dive-Inn de Kabbelaar (Haven Kloosternol 3 te Scharendijke). Dit evenement zal in het teken staan van de onderwaterwebcams, die tussen 12.00 en 12.30 uur door Marine-duikers in werking worden gesteld. Om 13.30 uur zal vervolgens een grote groep sportduikers te water gaan om deze webcams als eerste in gebruik te nemen. Let op: tot die tijd is het duikgebied afgesloten in verband met vaartuigen van de Marine!
 
Ben je morgen niet bij het duikevenement aanwezig, maar wil je het live gaan van de webcams tóch meemaken? Kijk dan tussen 12.00 en 12.30 mee via de website van Le Serpent! Overigens is vanaf morgenmiddag op www.onderwatersport.tv een korte documentaire over het project te zien. Deze documentaire is gemaakt door Peter Baltus en Robert Hughan van Aqua-vids.com. Mocht je ’t verloop van het project afgelopen jaar gemist hebben, dan kun je ’t daar nog eens rustig terugkijken!


mail facebook