Nieuwsberichten

22

Groen licht voor duikhotspot Wemeldinge/Kattendijke

Het project Grenzeloos Duiken, dat deels langs de Oosterschelde tussen Wemeldinge en Kattendijke is gepland, kan definitief doorgaan. Woensdag 21 maart werd bekend dat een Europese subsidieaanvraag door Brussel is gehonoreerd.

Het gaat om de helft van de ruim 2,7 miljoen euro die het project kost. Veruit de meeste kosten zijn gereserveerd voor een duiktank bij Zwevegem (België). Daarnaast is €200.000 beschikbaar voor een duikhotspot op het dijkvak Wemeldinge/Kattendijke. De helft van dit bedrag komt voor rekening van de Europese Unie, de andere helft betalen de Gemeente Goes, de Gemeente Kapelle en de Provincie Zeeland samen.

De NOB, die als projectpartner al sinds 2009 bij dit project betrokken is, is erg blij met de goedkeuring. “We hebben de betrokken gemeenten en de Provincie Zeeland overtuigd van het belang van Wemeldinge-Kattendijke als duikhotspot”, aldus Harry Brands, beleidsmedewerker bij de NOB. “Het Masterplan Onderwatersport in Zeeland bood de betrokken partijen gelukkig genoeg aanknopingspunten, waardoor we de cofinanciering hebben rondgekregen.”

Wemeldinge/Kattendijke is één van vier beoogde hotspotlocaties die de NOB heeft aangewezen. Meer informatie over de werkzaamheden van de NOB in Zeeland is hier te vinden.

Voor meer informatie over Grenzeloos Duiken: Grensregio.eu
mail facebook

Reacties

zondag 21 december 2014 8:33
Imagine how cool 6-month-ago-you would think this just another witenr ride is. :)As far as hats and helmets, I stubbornly smush my Nutcase over my hat. I have a Bern witenr helmet to avoid the problem all together, but this witenr it just makes my head look real big, so I haven't worn it yet.

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: