Nieuwsberichten

22

NOB start samenwerking met Q-plan; driedubbel voordeel bij online uitgaven!

Kan jullie vereniging of duikschool wel wat extra inkomsten gebruiken? En het liefst zonder er veel moeite voor te doen? Dan hebben we goed nieuws: de NOB is namelijk een samenwerking aangegaan met Q-plan! Leden van je vereniging krijgen via dit platform bij veel bekende webshops (denk aan Zalando, Wehkamp, Hema.nl, Fonq, MediaMarkt etc.) extra korting, ook bovenop acties, aanbiedingen en uitverkoop. Van die extra korting wordt 15% óók op het account van de vereniging gestort. Dat is dus makkelijk geld verdienen, voor jullie leden én de vereniging!

Vergelijking met SponsorKliks
Eerder werkten we samen met een soortgelijk bedrijf genaamd SponsorKliks, maar hun systeem voldeed niet aan de behoeften van alle duikverenigingen. De voordelen van Q-Plan in vergelijking met SponsorKliks:

 1. Niet alleen de club, maar ook de leden verdienen hier geld mee. Dat zal ze waarschijnlijk nóg meer motiveren om mee te doen!
 2. Je kunt online blijven shoppen zoals je gewend bent, terwijl je bij SponsorKliks via een speciale banner naar een webshop moest.
 3. En als klap op de vuurpijl gaat er ook nog een heel klein gedeelte van de opbrengsten naar het Jeugdsportfonds. Driedubbel voordeel dus: voor jullie als vereniging, voor de leden én voor het goede doel!

Hoe werkt ’t precies?

 • Stap 1: Meld je vereniging aan via www.q-plan.nl/deelnemers
  Als je je aanmeldt als duikvereniging of duikschool wordt er een speciale pagina aangemaakt waarop jullie clublogo staat. Ook krijg je een eigen verenigingscode. Alleen met deze code krijgen jullie leden (en andere betrokkenen bij jullie vereniging) toegang tot het platform en de extra kortingen. Na aanmelding ontvang je als club een simpel draaiboek van Q-plan met allerlei tips om de promotie succesvol te laten worden.
 • Stap 2: Nodig leden en andere betrokken uit
  Jullie leden en andere geïnteresseerden kun je verwijzen naar www.q-plan.nl/duikenAls zij besluiten zich aan te melden moeten ze de verenigingscode invullen. Daarna ontvangt jullie lid per e-mail zijn inloggegevens.
 • Stap 3: Leden activeren de Q-shopper
  Leden kunnen inloggen met hun inloggegevens. Door in te loggen op de website van Q-plan kan een lid de Q‑shopper activeren op zijn computer of laptop. De Q-shopper zorgt ervoor dat een webshop herkend wordt; hiervoor hoef je verder niets te doen. Als je bijvoorbeeld naar de website van Zalando, Hema, Douglas, Hotels.com, Wehkamp, Pathé of CenterParcs gaat krijg je automatisch een melding dat je extra korting krijgt en hoeveel dit is. De extra korting wordt op het persoonlijke Q-planaccount van het lid gestort. Dit kan het lid ieder moment naar zijn/haar eigen bankrekening laten overmaken.
 • Stap 4: De vereniging ontvangt 15% van de extra korting
  Heeft een lid geshopt bij één van de deelnemende webshops? Dan profiteert niet alleen het lid van de extra korting, óók de vereniging krijgt 15% van het bedrag dat Q-plan als extra korting geeft aan de deelnemer.
  Stel: de extra korting bedraagt €10,-. Het lid ontvangt deze €10,- op zijn account en de vereniging krijgt hiervan 15%, dus op het verenigingsaccount wordt €1,50 gestort. De contactpersoon van de vereniging ontvangt ieder kwartaal een rapportage met inzicht in het aantal aangesloten deelnemers en het saldo dat de vereniging al heeft ‘verdiend’.

Jeugdsportfonds
De NOB krijgt ook een heel klein percentage van het aankoopbedrag. De volledige opbrengst hiervan gaat naar het Jeugdsportfonds, een stichting die kinderen ondersteunt die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten? Kijk op www.q-plan.nl/duiken voor meer informatie.

mail facebook