Nieuwsberichten

13

Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal

Op zondag 10 december vindt in zwembad Het Wedde in Voorschoten het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal plaats. Duikvereniging Palmare uit Voorschoten werd vorig jaar Nederlands kampioen en verdedigt nu haar titel. En jij kan daar nu ook bij zijn! Er is nog plaats voor enkele teams.

Onderwatervoetbal is een sport in opkomst. Een team bestaat uit drie spelers en twee wisselspelers. Behangen met 14 kilo lood en een fles met perslucht lopen de duikers van een team over de bodem van het zwembad. Een zware bal, gevuld met zout water, dient in het doel van de tegenstander te belanden. Maar dat lopen door het water is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is alsof je tegen een duin oprent. Het kost veel kracht en energie, vandaar dat een partijtje onderwatervoetbal maar vijf minuten duurt. De fles met perslucht, die bij een gewone buitenduik zeker een uur meegaat, is dan meestal al behoorlijk leeg. 

Het publiek zal op 10 december vanaf de kant de spelers onder water uitstekend kunnen volgen. Met behulp van speciale onderwatercamera’s worden de wedstrijdbeelden op schermen geprojecteerd. Voor meer informatie: www.palmare.nl

 

Foto: Rob Aarsen

mail facebook