Nieuwsberichten

16

Visbemonsteringen in Valkenburgsemeer en Vlietlanden

Op dinsdag 16 augustus vinden er op de Valkenburgsemeer visbemonsteringen plaats. Op woensdag 17 augustus  t/m vrijdag 19 augustus  vinden er op de Vlietlanden visbemonsteringen plaats [Lees verder...]
07

Veilig duiken begint voor de duik

In mei dit jaar concludeerde de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de voormalige arbeidsinspectie, dat het bij professionele duikbedrijven schort aan de voorbereidende activiteiten zoals mondelinge en schriftelijke werkinstructies en de juiste veiligheidsmaatregelen op basis van een goede Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Is dit uniek voor de professionele branche of zijn deze lessen ook van toepassing op de sportduiksector? [Lees verder...]
07

Freediving dag in Vinkeveen

Op zondag 28 augustus organiseert de Dutch Freediving Association (DFA) een leuke freediving dag in Vinkeveen. Er worden deze dag verschillende workshops gegeven zoals ‘ Check de Stek voor freediven’ door Sander Kooijman en de workshop ‘Mindful Yoga’ door Chris Hilferink. En natuurlijk wordt er ook gedoken! 

[Lees verder...]
03

Professionele duikmedische ondersteuning in Nederland is veranderd

Binnen Nederland werd de professionele duikmedische ondersteuning voor sport- en beroepsduikers de afgelopen decennia belangeloos geleverd door het Duikmedisch Centrum Defensie (DMC) in Den Helder. Pet 15 juli is dit aangepast.

[Lees verder...]
03

Promotiepakketten voor verenigingen voortaan in NOB-shop

De promotiepakketten die verenigingen en duikscholen al jaren kunnen aanvragen zijn binnenkort via de NOB-shop verkrijgbaar. Op dit moment kunnen verenigingen en duikscholen één promotiepakket per jaar aanvragen die volledig door de NOB wordt vergoed. “Helaas is dit niet meer haalbaar,” vertelt Arjan de Vries, directeur van de NOB. “Door het dalende ledenaantal moeten we strakker zijn op onze financiën. Daarom hebben we ervoor gekozen om de pakketten voortaan voor de helft te blijven vergoeden, de andere helft van de kosten komt voor rekening van de vereniging.”

[Lees verder...]
Pagina 13 van 108Eerste   Vorige   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Volgende   Laatste