Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik als NOB-instructeur updaten om de I-workshop ‘Reanimatieles geven – BASIS’ en ‘Reanimatieles geven’ te mogen geven?

Dat kies jij zelf.
Ons uitgangspunt is dat jij na het volgen van de I-workshop ‘Reanimatieles geven’ startbekwaam bent in het verzorgen van deze les. Ga je die bekwaamheid direct aanwenden door het geven van lessen, dan word je vaardiger; gebruik je ‘m niet, dan zakt alles wat je in de I-workshop ‘Reanimatieles geven’ hebt geleerd razendsnel weg. 

Net als op het uitvoerdersniveau geven we op het instructieniveau uitsluitend een advies over hoe je als instructeur bekwaam en up-to-date kan blijven.
Om jezelf scherp te houden, 

1. geef je ten minste drie maal per jaar les in reanimeren en het bedienen van de AED. Hiermee hou je je eigen vaardigheden op peil;

2. geef je je reanimatieles eens samen met een instructeur van een andere vereniging. Verzorg beiden een deel van de les en evalueer daarna elkaars werkwijze. Dit blijkt in de praktijk een van de krachtigste (en leukste!) vormen van leren te zijn;

3. volg elke twee jaar de I-workshop ‘Reanimatieles geven’ (zeker als je door het jaar heen minder dan drie keer les geeft in reanimeren en het bedienen van de AED!)

4. volg een externe cursus reanimeren en AED bedienen (bijv. Hartstichting, Oranje Kruis, DAN BLS)


Jouw kwalificatie ‘Reanimatieles geven’ heeft – zuiver administratief gezien – geen einddatum.