Lees hier over de belevenissen van een 1*-duikster in opleiding!

18

Deel 10 - Puur

Een woud van planten om ons heen in water dat beweegt. Het oogt ruw en onrustig. De duikmeester houdt mij vast. Ik kijk naar de dansende planten en naar de vinnen van andere duikers. We zijn hier niet alleen, in dit oefenzeewater in Zeeland. Een buddypaar gaat rechts, een ander links. Wij niet, wij gaan rechtdoor.

[Lees verder...]
19

Deel 9 - Mission Impossible

Langzaam maken de grijze wolken plaats voor een aarzelend blauwe hemel. De wind is gaan liggen en ik hoor alleen onze eigen voetstappen en het water dat nog van de bomen drupt. Het meer ziet er helder uit, maar de duikmeester zegt dat je op de kant eigenlijk nooit kunt zien hoe veel zicht je straks onder water hebt.
[Lees verder...]
08

Deel 8 - Diepe duik in ondiepe plas

Ik ben op expeditie. Ik draag een indrukwekkend stuk bagage op mijn rug en extra uitrustingstukken in mijn rechterhand. Ik staar naar het ravijn dat ik moet oversteken. De expeditieleider grijpt me beet en helpt me door die diepe, droge maar kleverige sloot.

[Lees verder...]
28

Deel 7 - Jack Sparrow

Nu al ben ik benieuwd naar de volgende duik en hopelijk een spannende zoektocht naar die beruchte waterbewoner. Maar sodeknetter zeg, wat een duik was dit, wat een muziek, wat een belevenis, wat een prachtig schouwspel!

[Lees verder...]
04

Deel 6 - Onderwaterrust

Op zondagochtend om half acht al in de auto plaatsnemen, terwijl alle huisgenoten nog op één oor liggen is weer een geheel nieuwe ervaring. Misschien slapen de vissen, kikkers en eenden nu ook nog en is het buitenwater dus mooi helder? Spreken de duikmannen daarom altijd zo onmogelijk vroeg af? Of kunnen zij dan nog ongemerkt het huis uit sluipen en zo allerlei lastige klusopdrachten en stuiterende kinderen ontduiken? Geen idee.

[Lees verder...]
Pagina 1 van 2Eerste   Vorige   [1]  2  Volgende   Laatste   

 

Over Alyssa Akkerman

Alyssa Akkerman is een 1*-duikster in opleiding bij een kleine, maar gezellige NOB-vereniging. Alyssa, in het dagelijks leven ICT-trainer, is niet bepaald een onderwatertalent. Maar met een gezond relativeringsvermogen, een beetje zelfspot, een flink doorzettingsvermogen en een bijzonder oog voor dingen die anderen ontgaan kom je een heel eind onder water.

Onder begeleiding van een aantal duikinstructeurs en assistenten, door haar steevast duikmeesters genoemd, is zij terecht gekomen in een wonderbaarlijk avontuur, waarvan zij de hoogtepunten in deze column met veel humor beschrijft. Via de theorielessen, de zwembadinstructie, het buitenwater en de opleidingsduiken in Zeeland, naar steeds weer een nieuwe verwondering over het leven boven en onder water.