Lees hier over de belevenissen van een 1*-duikster in opleiding!

15

Deel 5 - De eerste onvergetelijke duik

Mijn maag maakt een beweging die anatomisch onmogelijk is. Hoorde ik de duikmeesters nu echt zeggen dat ik meteen vanmiddag mijn EOD ga maken? Mijn Eerste Onvergetelijke Duik? We zijn nog maar net bekomen van de rit naar Zeeland en hebben nog niet eens gegeten hier op de camping. Als ik naar de camper loop om een broodje te maken voelt het opeens alsof mijn benen ervan overtuigd zijn dat ik al zwemvliezen aan heb.

[Lees verder...]
17

Deel 4 - Volledige bepakking

Het was even schrikken, de mail van onze duikmeesters dat we de volgende training in volledige bepakking moesten verschijnen. En daar staan we nu dan, in het clubhuis dat weer gezellig vol is, totdat iedereen de tassen, het materiaal en de persluchtflessen onder overdreven gesteun en gekreun het zwembad in sleept.

[Lees verder...]
27

Deel 3 - Materiaal, theorie en kompas

Tijdens de theorielessen worden we gedrild in het op de juiste manier in elkaar zetten van onze duikset. Als volgt. Altijd je fles neerleggen! Denk erom dat je je kraan weer een klein stukje dichtdraait! Controleer je o-ring! O, die mysterieuze ring. Ik hou altijd mijn gezicht met open ogen voor de aansluiting bovenop mijn fles, zeg dan o, maar heb nog niet ontdekt wat daar nou eigenlijk te zien moet zijn.

[Lees verder...]
25

Deel 2 - Zwembadtraining

Al een kleine week lijd ik aan Saturday Night Fever en eindelijk mag ik deze zaterdagavond afkoelen tijdens de duiktraining in het gezellige zwembad. Dat best vol lijkt, met onder meer een aantal 2-ster-in-opleiding, een groep ScubaDoe-jeugd, onze beweeglijke kudde van maar liefst twaalf enthousiaste 1-ster-wanna-be’s en het onmisbare team duikmeesters.

[Lees verder...]
09

Deel 1: de introductieles

Pleisters, verrassend veel pleisters zweven er voorbij. Waar komen ze vandaan, en vooral: waar willen ze heen? Ook een vraag die ik mezèlf stel, waar gaan we naartoe? Ik en zo'n coole duikgast. Noem je dat een trainer? Een instructeur? Duikmeester? Ik besluit het laatste.

[Lees verder...]
Pagina 2 van 2Eerste   Vorige   1  [2]  Volgende   Laatste   

 

Over Alyssa Akkerman

Alyssa Akkerman is een 1*-duikster in opleiding bij een kleine, maar gezellige NOB-vereniging. Alyssa, in het dagelijks leven ICT-trainer, is niet bepaald een onderwatertalent. Maar met een gezond relativeringsvermogen, een beetje zelfspot, een flink doorzettingsvermogen en een bijzonder oog voor dingen die anderen ontgaan kom je een heel eind onder water.

Onder begeleiding van een aantal duikinstructeurs en assistenten, door haar steevast duikmeesters genoemd, is zij terecht gekomen in een wonderbaarlijk avontuur, waarvan zij de hoogtepunten in deze column met veel humor beschrijft. Via de theorielessen, de zwembadinstructie, het buitenwater en de opleidingsduiken in Zeeland, naar steeds weer een nieuwe verwondering over het leven boven en onder water.