Iedere duik is een verrassing

“Regelmatig laad ik mijn auto in voor een heerlijk dagje duiken. Waar de reis naar toe gaat? De ene keer naar het getijdenwater van de Oosterschelde, de andere keer naar het Grevelingenmeer. In de winter heb je prachtige snotolven met fraai gekleurde eieren, in het voorjaar de welbekende sepia’s en in de zomer worden we de laatste jaren verwend met zeepaardjes. Kreeften, naaktslakken, krabben, wieren - eigenlijk teveel om op te noemen! - heb je bijna het gehele jaar door. Iedere duik is voor mij een verrassing én een feest. Welkom in het mooie Zeeuwse onderwaterleven!”

Janny Bosman

 

Een totaal andere wereld

“Als je net leert duiken, heb je niet de tijd om écht om je heen te kijken en te genieten. Dan ben je voornamelijk bezig met het ademen onder water. Het is eigenlijk te vergelijken met leren autorijden. Dat doe je ook pas écht als je je rijbewijs op zak hebt. Datzelfde geldt voor je duikbrevet. Pas als je vertrouwen hebt onder water, zie je wat voor moois er allemaal leeft. Het is voor mij echt een stuk ontspanning, ‘t is onvoorstelbaar wat je allemaal aantreft als je in Zeeland gaat duiken. Je waant je in een totaal andere wereld. Eigenlijk moet je het zelf ervaren, zoiets valt niet te omschrijven!”

Rinie Luykx

 

De geheimen van Zeeland

“De Zeeuwse onderwaterwereld is voor mij boeiend en uniek. Het is een wereld die zich slechts mondjesmaat prijsgeeft - op voorwaarde dat je er veel en regelmatig  duikt. Dit in tegenstelling tot tropische en heldere zeeën, waar de onderwaternatuur zich meteen helemaal blootgeeft. Het vorm- en kleurrijke onderwaterleven in Zeeland onthult zich juist heel langzaam, mits je als duiker geduld en respect opbrengt voor de natuur. Je moet soms speuren als een Sherlock Holmes om de geheimen van Zeeland te ontdekken!”

John Maes

 

SmoothGallery is not installed on this website, you need to install it manually.

Visit this page to for download link and installation instructions.