Lid worden van een vereniging

Wil je graag een duikopleiding of specialisatie volgen, of ben je op zoek naar een gezellige duikclub?

Kijk dan eens in ons landkaartje welke duikvereniging of duikschool er bij jou in de buurt zit! Deze clubs geven diverse soorten duikopleidingen en specialisaties en organiseren bovendien uiteenlopende duik- en verenigingsactiviteiten.


Neem contact op met (een) club(s) en vraag of je langs mag komen voor een introductieduik. Heb je al een duikbrevet? Proef dan eens de sfeer op een trainings- of clubavond! Een brevet dat door bijv. PADI of SSI is uitgegeven kan overigens worden ingeschaald volgens de inschalingstabel. Je kunt dan dus gewoon lid worden van een NOB-club!


Heb je een vereniging of duikschool gevonden waar je je thuis voelt en heb je besloten om daar lid te worden? Dan word je automatisch ook lid van de NOB! Dat betekent uiteraard dat je van al onze voordelen profiteert.

 

 


 

De voordelen

Als je lid wordt van een vereniging, dan is één van de voordelen dat je (georganiseerd) kunt duiken met je clubgenoten. Als je lid wordt van een NOB-vereniging, dan word je ook automatisch lid van de NOB. Je krijgt dan daarnaast van ons:

Bovendien kunnen wij ons dankzij jouw lidmaatschap blijven inzetten voor het behoud van duikwater.


 

Contributie

Hieronder staan de bedragen die de NOB als bondscontributie voor 2017 hanteert. Deze bedragen zijn inclusief de premie aansprakelijkheidsverzekering (€ 0,20 per lid) en de premie collectieve ongevallenverzekering (€ 0,93 per lid).

De bondscontributie voor seniorleden (18 jaar en ouder) bedraagt € 42,00.
De bondscontributie voor juniorleden (tot 18 jaar) bedraagt € 18,00.

De collectieve aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en toezichthouders bedraagt per vereniging € 27,00.

Download het contributiebesluit 2017

Download het contributiebesluit 2018