Wat gebeurt er als je de Online Update niet doet?

Als je de Online Update niet doet, verloopt met ingang van 1 januari 2017 je instructeurslicentie. Dat betekent dat je niet langer bevoegd bent om les te geven aan duikers.


Als je je instructeurslicentie weer wilt activeren, moet je de Proeven van Bekwaamheid (PvB’s) afleggen van jouw instructeursniveau. Voor de 1*-instructeur is dat PvB 2.1 Geven van les (theorie- en zwembadles geven) en voor de 2*-instructeur zijn dat PvB 3.1 Geven van les (alleen het praktijkdeel, dus de buitenwaterles) en PvB 3.5 Beoordelen van vaardigheden. Deze procedure kost € 95.

Hieronder zie je wat je moet doen om je instructeurslicentie weer te activeren.

 

Stap 1

Je meldt je via info@onderwatersport.org aan voor deze procedure. 

Vermeld in je mail je naam en relatienummer,  dat je je licentie wilt reactiveren en bij welke vereniging jij jouw PvB’s kan gaan afleggen. Conform de aanwijzingen die je dan van ons krijgt, meld je jezelf daarna online aan en betaal je de verschuldigde € 95.

  

Stap 2

Binnen drie weken zoeken wij een beoordelend Instructeur-trainer (IT) voor je, bij voorkeur uit de regio, maar niet lid van jouw vereniging. Wij leveren jou de contactgegevens, zodat jij zelf met je beoordelend IT een afspraak kan maken voor de datum van je PvB(‘s). 

Daarbij gelden een paar spelregels:
Je moet het complete traject binnen 3 maanden na toekenning van een IT afronden;
Je moet ervoor zorgen dat je beoordelend IT (ten minste) een week vóór de PvB-datum beschikt over het lesplan (geldt zowel voor theorie- als voor praktijkles);
Voor 1*I: je probeert zoveel mogelijk de lessen op één datum te laten plaats vinden, zodat je beoordelend IT binnen één bezoek beide lessen kan bekijken.
Let op: jouw beoordelend IT is een vrijwilliger met een eigen agenda en activiteiten. Zorg voor meer dan één datumoptie als dat nodig is.

 

Stap 3

Wij ontvangen op het bondsbureau jouw voordrachtformulier. Op basis daarvan re-activeren we jouw instructeurslicentie in de administratie. 

Je ontvangt de licentiekaart dan binnen een maand op de mat.