Lucky Fin voor begeleiders en instructeurs

Duiken lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende activiteit als je een beperking hebt, totdat je even verder nadenkt: als je in het dagelijks leven keer op keer de belemmering van een handicap ervaart, gaat er een wereld voor je open als je gaat duiken. Een duiker met een beperking zegt: “Onder water ervaar je een fantastisch gevoel van vrijheid en zweven en natuur. Een gevoel van “Dit kan ik!”. Ik garandeer je, daar kan geen medicijn tegenop!” En dit verklaart ook meteen waarom het voor duikers en instructeurs zonder beperking zo mooi is om hun passie voor het duiken juist aan deze mensen over te dragen. 


 

Het programma in één oogopslag

In het overzicht zie je in één oogopslag hoe je je kan ontwikkelen als Begeleider en Instructeur. Om Begeleider te worden, moet je ten minste het 3*-duikerbrevet (of gelijkwaardig) hebben. Om Lucky Fin-instructeur te worden, moet je het NOB 2*-instructeursbrevet (of gelijkwaardig) hebben én je moet al Gespecialiseerd Begeleider zijn.
Als Lucky Fin-IT begeleid en beoordeel je Lucky Fin-instructeurs. Ook kan je een rol vervullen bij de plenaire dagdelen van de Begeleider-cursus.


 

Enthousiast geworden?

Op 5 en 19 maart 2016 vindt in Nieuwegein de eerste kaderopleiding voor het Lucky fin-programma plaats.

Dit is een heel praktijkgerichte training voor 3*-duikers en instructeurs die Lucky fin Begeleider willen worden. 

De training gaat in op welke handicaps je zoal tegen kan komen als Begeleider van duikers met een beperking. En – nog veel belangrijker – hoe jij een duiker met een beperking het beste kan begeleiden, zodat hij of zij plezier beleeft aan de duik en veilig onder water kan zijn. 

Alle details op een rijtje:
Datum: zaterdag 5 en zaterdag 19 maart 2016 van 9.00 tot 16.00 uur
(let op: op 19 maart ga je het water in en moet je dus je zwembaduitrusting meenemen)
Ingangsniveau: 3*-duiker
Prijs: € 65 (inclusief parkeerkaart en lunch op beide dagen) 

Na de twee cursusdagen leg je nog een Proeve van Bekwaamheid af, voordat je je Lucky fin-Begeleiderbrevet krijgt. Hiervoor maak je met de docenten van de opleiding een maatwerkafspraak. Daar hoor je alles over tijdens de training. Aanmelden kan via MijnNOB. Een handleiding voor het inschrijven vind je hier.