Lucky Fin voor duikers

In het overzicht zie je in één oogopslag hoe het Lucky Fin-programma is opgebouwd. We gaan uit van wat jij als duiker wél kan en stellen daarbij eerst de vraag “Kun jij zelfstandig duiken?”. Is dat het geval, dan komen niveau A (als jij jezelf kan redden) of B (als jij jezelf niet kan redden) in aanmerking. 

Kan jij niet zelfstandig duiken, dan kijken we vervolgens naar hoeveel hulp je nodig hebt om veilig te kunnen duiken. Hiervoor hebben we de niveaus C en D ontwikkeld.


 

Opleiding Begeleiders en Instructeurs

Op 5 en 19 maart 2016 vindt in Nieuwegein de eerste kaderopleiding voor het Lucky fin-programma plaats.

Dit is een heel praktijkgerichte training voor 3*-duikers en instructeurs die Lucky fin Begeleider willen worden. 

De training gaat in op welke handicaps je zoal tegen kan komen als Begeleider van duikers met een beperking. En – nog veel belangrijker – hoe jij een duiker met een beperking het beste kan begeleiden, zodat hij of zij plezier beleeft aan de duik en veilig onder water kan zijn. 

Alle details op een rijtje:
Datum: zaterdag 5 en zaterdag 19 maart 2016 van 9.00 tot 16.00 uur
(let op: op 19 maart ga je het water in en moet je dus je zwembaduitrusting meenemen)
Ingangsniveau: 3*-duiker
Prijs: € 65 (inclusief parkeerkaart en lunch op beide dagen) 

Na de twee cursusdagen leg je nog een Proeve van Bekwaamheid af, voordat je je Lucky fin-Begeleiderbrevet krijgt. Hiervoor maak je met de docenten van de opleiding een maatwerkafspraak. Daar hoor je alles over tijdens de training. Aanmelden kan via MijnNOB. Een handleiding voor het inschrijven vind je hier.


 

Enthousiast geworden?

Er zijn diverse duikverenigingen en –scholen die een programma voor duikers met een beperking aanbieden. Kijk hier of er zo’n club bij jou in de buurt zit. Voor meer informatie kan je natuurlijk ook terecht bij onze Commissie Duiken met een Beperking. Stuur een mailbericht met je vraag aan info@onderwatersport.org.