Medewerkersblog

15

Nieuw jaar, nieuwe kansen – Arjan de Vries

De duiksport is zo mooi! De beleving is super en de sportsfeer bij de vereniging is uniek. Ik hoef het jullie niet te vertellen, ik weet het, maar ik zou het wel van de daken willen schreeuwen. Vele anderen moeten het feitelijk dagelijks van ons horen: de unieke beleving van het duiken.
Waarom zeg ik dat? Enerzijds uit NOB-belang, maar ook om mensen in onze maatschappij een kans te bieden die voor velen nog onzichtbaar is. Duiksport is een sportieve activiteit met een enorme sociale bindingskracht. Mensen vinden elkaar in onze geledingen op een sportieve en vriendschappelijke manier. Die is van groot belang. Er is geen competitie, geen strijd, geen doping en geen geschillen over uitslagen, geen competitievervalsing, doping, blessures of andere sportperikelen. Met de duiksport kom je in een sportieve omgeving die je enerzijds een kik geeft en anderzijds je tot rust brengt. En dat is in de huidige tijd gewoon heel veel waard. De duiksport brengt je tot relativeren. Je kunt genieten en je beseffen dat leven en sporten in een land als Nederland geweldig is. 

Voor veel verenigingen zal 2014 een jaar moeten worden van nieuwe plannen en nieuwe strategieën. De tarieven voor zwembadhuur zullen links en rechts toenemen. In toenemende mate zullen leden hun knopen tellen, en de “hand op de knip” houden. Misschien wel hun lidmaatschap opzeggen. En als vereniging moet je maar proberen je financiële huishouding te blijven doen. Maar de huidige tijd biedt zeker ook kansen. Immers, de schaarste zet de meeste mensen aan tot creatieve ideeën en oplossingen. En dat gegeven moet je als club gaan gebruiken. Neem de beleving van de duiksport als uitgangspunt. Laat mensen zien dat er onder water een wereld voor je open gaat. Laat mensen weten dat je onder deskundige begeleiding vanuit de vereniging zelfs duiken in Zeeland mogelijk is. Dat realiseren mensen zich niet! 

De beleving van onze sport, gecombineerd met de broodnodige creativiteit maakt het mogelijk onze sport een nieuwe kans te geven. En let op: Het WK Onderwaterfotografie komt eraan in 2015. Een unieke kans voor de promotie van je vereniging, zeker in de aanloop er naar toe.

Ik wens jullie het allerbeste in 2014. 

Arjan de Vries
Directeur NOB


mail facebook

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.