Medewerkersblog

30

Het leven van een bondsbestuurder - Erik van Vessem

‘Wat doe je eigenlijk als bondsbestuurder?’ Die vraag krijg ik vaak. Meestal begin ik te vertellen dat mijn portefeuilles Verenigingsondersteuning, Communicatie en Sport zijn, maar eigenlijk zegt dit niets. 

Mijn DuikApp in ontwikkeling
Een praktisch voorbeeld van waar ik betrokken bij ben, is het verbeteren en verder ontwikkelen van Mijn Duikapp. We zijn druk aan het nadenken hoe de app kan worden verbeterd om toegevoegde waarde voor een duiker en vereniging te leveren, zowel informatief als interactief.  Een ontwikkeling die goed past naast een mooi blad, een informatieve website en digitale nieuwsbrieven.

Activiteiten binnen het bestuur
Binnen het bestuur houden we ons grofweg met drie dingen bezig: het oplossen, voorkomen en creëren van “problemen”. Bijna elke keuze die we maken, elke specialisatie die we ontwikkelen en elk evenement dat we organiseren zorgt voor reuring binnen de duikgemeenschap. Gelukkig weten steeds meer verenigingen en organisaties het bondsbureau in Veenendaal te vinden als er hulp nodig is, maar helaas weten nog niet al onze eigen verenigingen hoeveel expertise bij het bondsbureau aanwezig. Te vaak hoor ik nog de reactie ‘als we dat eerder geweten hadden…’.

Verrassingen
Hoe goed voorbereid en uitwerkt een nieuw plan ook is, er schuilt altijd wel een zeeslangetje onder het zeegras. Toch kan ik zeggen dat we zaken goed aanpakken en steeds minder “verrassingen” tegenkomen.  Hoewel… de mogelijke staalslakken bij een nieuwe vijfsterren duikhotspot mag je een onaangename verrassing noemen. Hiervoor zijn we druk aan het lobbyen.

Tot slot vind ik het binnenhalen van het WK onderwaterfotografie in 2015 een fantastische presentatie van het bondsbureau. Het zal het duiken in Nederland en Zeeland absoluut op de kaart gaan zetten. Een resultaat waar ik als bestuurder erg trots op ben!

mail facebook

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.