Medewerkersblog

09

Automatisering en opleidingen – Marieke Wiendels

Brevetten- en ledenadministratie
Tijdens mijn studie in Utrecht kwam ik voor 1 dag in week te werken op het bondsbureau, toen nog in het statige pand op de Nassaustraat in Utrecht. Op de brevettenadministratie hadden ze daar tijdelijk een extra paar handen nodig. Na mijn afstuderen ben ik op reis gegaan en op een strand in Thailand werd ik door Arjan de Vries gebeld, hij had me nodig voor een klus. Na terugkomst in Nederland ben ik samen met Arieke van den Brink, management assistent, begonnen met de ontwikkeling en automatisering van de online ledenadministratie. Het bedenken en stroomlijnen van alle processen was een lang en intensief traject en tot op de dag van vandaag zijn wij nog steeds bezig om dit te optimaliseren. We willen op deze manier een zo goed mogelijke service bieden aan al onze verenigingen!

 

Cursusadministratie

Een onderdeel van de automatisering was ook het creëren van een online platform voor cursisten, begeleiders, beoordelaars en docenten waar het gemaakte huiswerk op geplaatst kon worden en waarop de cursist beoordeeld kon worden. Inmiddels zijn we een paar versies verder en is dit platform veel meer dan alleen een huiswerkplatform geworden en maken we gebruik van de NOB Cursusadministratie, een onderdeel MijnNOB.

 

Opleidingen
Sinds een paar jaar ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de instructeursopleidingen binnen de NOB. Ik peil de opleidingsbehoefte bij de duikverenigingen en stel de opleidingsjaarplannen op aan de hand van deze inventarisatie. Daarnaast verzorg ik de afhandeling van alle zaken die met het plaatsen van cursisten te maken heeft, zoals het indelen van cursisten op verschillende locaties en informatie verstrekken aan docenten/trainers omtrent cursisten. Ook ben ik het eerste aanspreekpunt voor cursisten, docenten en trainers bij praktische vragen of problemen.  

 

Nederlandse Bowling Federatie

Kennis, kunde en praktische zaken worden in Sportcluster Veenendaal gedeeld door vier sportbonden, waaronder de NOB, maar ook de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). We zien graag dat de huidige leden- en brevettenadministratie van de NBF ook zo geautomatiseerd wordt als die van de NOB. Daar ben ik op dit moment dan ook een aantal uur per week druk mee bezig.

 

Heb je interesse in een instructeursopleiding binnen jouw vereniging, dit kan al vanaf een klein aantal personen! Neem dan contact met me op via marieke.wiendels@onderwatersport.org of 0318-559347.

mail facebook

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.