Medewerkersblog

24

Aquashot en onderwaterfotografie - Paul Raps

Hoe begon het bij mij?

Sinds 1974 is natuurfotografie mijn hobby en in 1985 ben ik lid geworden van een NOB-vereniging om te leren duiken. Vanaf 2004 combineerde ik de twee hobby’s in de vorm van onderwaterfotografie. Dit ging mij zo goed af dat ik in 2009 Nederlands Kampioen Onderwaterfotografie ben geworden. Hierdoor mocht ik in 2011 meedoen aan het WK in Turkije.

Aquashot

Na mijn deelname aan het WK kreeg ik de vraag of ik wilde meewerken in het bestuur van Aquashot, een onafhankelijke werkgroep van de NOB. Doel is om activiteiten te organiseren die ervoor zorgen dat onderwaterfotografie en onderwatervideografie zich positief kan ontwikkelen. Zo worden er op thema-avonden presentaties over verschillende onderwerpen binnen de onderwaterfotografie en –videografie. Als bestuur zijn we altijd druk met het verzinnen van interessante, nieuwe onderwerpen.

Binnen Aquashot organiseert de wedstrijdcommissie elk jaar diverse kampioenschappen, zoals het Zeeuws Kampioenschap (voor beginners tot gevorderden) en het (Open) Nederlands Kampioenschap (voor gevorderden). Aan het ONK mogen ook buitenlandse deelnemers meedoen, aan het NK alleen fotografen met de Nederlandse nationaliteit. In mei wordt het (O)NK weer georganiseerd, de Nederlander met de hoogste score wordt Nederlands Kampioen en mag deelnemen aan het volgende WK.

Op verschillende plekken in het land komen mensen bij elkaar die een passie voor onderwaterfotografie hebben: de Aquashot Regio’s. Alle bestuurders houden elkaar tijdens de bestuursvergaderingen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de verschillende regio’s.

Actualiteit

De kampioenschappen (ONK en ZK) vinden in 2014 plaats op 18 mei en 25 mei. Daarnaast organiseren voor het eerst dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap Onderwatervideografie.

Ook voor volgend jaar ben ik al druk bezig: dan organiseert de NOB het CMAS Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie. Vanuit Aquashot heb ik plaatsgenomen in één van de werkgroepen om mee te helpen in de organisatie. Een mooie uitdaging waar ik met plezier aan meewerk!

Meer informatie over Aquashot? Kijk op aquashot.nl.

mail facebook

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.