Medewerkersblog

08

Ledenadministratie – Thea Visser

Ik werk sinds 1993 voor de NOB en ben daarmee de langst werkende medewerker hier op kantoor. Ik heb veel collega’s zien komen en gaan en zag de NOB zich steeds verder ontwikkelen.

Sinds twintig jaar ben ik verantwoordelijk voor de ledenadministratie van de NOB. In al die jaren zijn er voor mij veel werkzaamheden veranderd en vergemakkelijkt, met name door de automatisering. Zo voer ik inmiddels geen nieuwe leden meer in in het systeem, maar doen verenigingen dit zelf. Ook de ledenkaartjes op A6 formaat geprint, behoren tot de verleden tijd; in één druk op de knop verzenden we nu de ledenpassen rechtstreeks naar al onze leden.

Eerste aanspreekpunt
Ik ben het eerste aanspreekpunt van de NOB. Je vindt mij aan de deur van ons kantoor, maar ook als je belt heb je grote kans mij als eerste aan de lijn te krijgen. De (telefoon)gesprekken met al onze leden vind ik erg leuk en zorgt voor veel afwisseling in mijn werk.

Contact met nieuwe leden en verenigingen
Ook nieuwe leden en nieuwe verenigingen worden door mij verwelkomd: nieuwe leden stuur ik een welkomstpakket, met daarin bijvoorbeeld de nieuwste Onderwatersport en de duikkaart van Zeeland, en nieuwe verenigingen stuur ik een informatiepakket op over de procedure van aanmelden. Een nieuwe vereniging aanmelden gaat namelijk gepaard met statuten, huishoudelijk reglementen en dat soort formaliteiten. Het is handig als een nieuwe vereniging direct ziet hoe het proces verloopt en wat er moet gebeuren. Aan het eind van de rit, als de vereniging succesvol is aangemeld, zorg ik dat alles netjes in het systeem komt te staan. Altijd een leuk moment, iedere nieuwe vereniging verwelkomen wij natuurlijk van harte!

Nieuwe werkzaamheden
De afgelopen jaren is de NOBshop ook bij mijn werkzaamheden gaan behoren. Ik beheer de voorraden, zorg dat nieuwe artikelen online worden geplaatst, beantwoord vragen over de shop en verzorg de pagina in de Onderwatersport over de NOBshop.

Ook het sportcluster waartoe we nu een aantal jaar behoren, zorgt voor nieuwe werkzaamheden. Bij grote drukte bij andere bonden, spring ik af en toe bij. Door de afwisseling van al deze werkzaamheden is iedere dag weer anders en nooit voorspelbaar. Na al die jaren werk ik nog iedere dag met veel plezier bij de NOB.

mail facebook

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.