Medewerkersblog

19

Onderwaterhockey – Pim de Jager

Al In 2011 was ik voorzitter van de Underwaterhockey World Age Group Cup in Dordrecht organiseerde we een fantastisch toernooi met teams vanuit de hele wereld. Na een succesvol toernooi, waarbij onze heren de wereldtitel wiste te veroveren, heeft de Onderwaterhockey Commissie mij gevraagd of ik de rol van voorzitter op me wilde nemen. Onder de voorwaarde dat ik twee maanden rust wilde na het toernooi, heb ik het voorzitterschap met veel enthousiasme op me genomen.

Functies i.p.v. personen
Een van mijn eerste speerpunten was het creëren van functies in plaats van personen. Een persoon kan wegvallen maar een functie blijft bestaan als de persoon er mee stopt. De functie kan door middel van een vacature worden opgevuld. Bij het opsplitsen van alle taken en verantwoordelijkheden bleken er acht thema’s te zijn waar de commissie zich mee bezig hield: jeugd, breedtesport, competitiesport, topsport, promotie, sponsoring, scheidsrechters en sportspecifieke zaken. Onder de sportspecifieke zaken valt bijvoorbeeld de vorig jaar gestarte trainerscursus.

Rol van voorzitter
In de rol als voorzitter probeer ik veel verbindingen te leggen binnen onderwaterhockey in Nederland en daarbuiten. Vele onderwatersportverenigingen vormen de ruggengraat van de sport. Zonder verenigingen geen teams, zonder teams geen competitie en zonder competitie geen basis voor de topsport.

Onderwaterhockey aanwezig tijdens WK Hockey
Een andere verbinding komt terug in de samenwerking met de Hockey Bond (KNHB). Tijdens het WK Hockey dat in Den Haag werd gehouden volgden de dames van HDM en de herenselectie van Pijnacker een clinic onderwaterhockey. In een paar uur tijd werden deze spelers omgetoverd van veldhockeyers tot ware onderwaterhockeyers! Tijdens de clinic werden er ook opnames gemaakt voor een promofilm die tijdens het WK veldhockey in Den Haag getoond werd. Bekijk het filmpje: Bekijk hier de promofilm.

Onderwaterhockey de sport van de toekomst?
Een vraag waar ik volaardig JA op zeg. In het volledige artikel staat de sport mooi omschreven. De sport die groeit met afgelopen seizoen een extra klasse in de competitie en met inmiddels zeven selectieteams komen er steeds meer H2Ockeyers in Nederland.

Meer informatie over de sport vind je op: www.onderwaterhockey.nl 

mail facebook

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.