Medewerkersblog

17

Leden of klanten? | Riana Wassing

Afgelopen week gingen Arjan en ik naar duikvereniging OV Haarlem omdat zij hadden vastgesteld dat steeds meer mensen – potentiële duikers – op zoek zijn naar een goede duikopleiding en eigenlijk niet naar een lidmaatschap. Sterker nog: het idee van een lidmaatschap van een club schrikt hen af. OV Haarlem vroeg zich af hoe ze deze duikers-in-spé tóch aan zich konden binden. Een interessante vraag die we de komende tijd al experimenterend willen gaan beantwoorden.

[Lees verder...]
28

Riana Wassing - bureaumanagement & opleidingen

Ik zit al een tijdje bij de NOB – veertien jaar is ongebruikelijk lang voor dit tijdperk van jobhoppen – en ik heb me door de jaren heen met veel verschillende zaken beziggehouden. Bijscholingen, de Richtlijnen voor Veilig Duiken, de DOSA, de verenigingsconsulenten, het Rondje NL, verzekeringen en aansprakelijkheid, de ARBO-wet, de instructeursopleidingen, jaarplannen en jaarverslagen, subsidieaanvragen. En recentelijk ook de invoering van de veranderingen in de Licentieregeling, de Docentendag, de switch van de 1*I-opleiding naar KSS-2012 en het project Toezicht in het Zwembad.

[Lees verder...]
16

Technisch duiken en Rebreathers - Jan Willem Bech

In 1989 werd mijn aandacht getrokken door een busje waarop stond dat voor een duikclub in Amsterdam leden werden gezocht. Ik had altijd al iets met water gehad en duiken leek me echt het einde.
[Lees verder...]
03

Opleidingen, Zeeland & WK Onderwaterfotografie – Desmond van Santen

In 2004 kwam ik als beleidsmedewerker bij de NOB werken. Ik kon meteen aan de slag met de grootschalige vernieuwing van de NOB opleidingen. Een groep vrijwilligers schreef de inhoud en op het bondsbureau maakten we er één geheel van en verzorgden we de productie van het lesmateriaal. 
[Lees verder...]
19

Onderwaterhockey – Pim de Jager

Al In 2011 was ik voorzitter van de Underwaterhockey World Age Group Cup in Dordrecht organiseerde we een fantastisch toernooi met teams vanuit de hele wereld. Na een succesvol toernooi, waarbij onze heren de wereldtitel wiste te veroveren, heeft de Onderwaterhockey Commissie mij gevraagd of ik de rol van voorzitter op me wilde nemen.
[Lees verder...]
Pagina 1 van 4Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  Volgende   Laatste   

 

Medewerkersblog

Als NOB-medewerkers zijn wij veel in het land en ontmoeten we gedreven duikers, bestuurders, instructeurs en andere belanghebbenden. De één heeft veel contact met gemeentes en provincies over het behoud en de verbetering van duikwater in Nederland, de ander is veel in gesprek met bestuurders van clubs en de volgende heeft vaak telefonisch contact met leden over bijvoorbeeld de ledenadministratie. Omdat er zoveel gebeurt, geven wij je in deze blogs graag een inkijkje in onze persoonlijke beleving. Wat houdt ons op dit moment bezig?

Deze blogs worden op persoonlijke titel geschreven, de inhoud van deze blogs is dus niet direct een vaststaand standpunt van de NOB.