Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

Ingaven voor november 2015

30

Gezocht: stagiair voor commissie naar keuze

Duikvereniging TOV Gagnan uit Tiel laat potentiële vrijwilligers op een laagdrempelige manier kennismaken met de taken die er binnen de vereniging liggen. Daarom hebben ze een stageperiode geïntroduceerd waarin iemand zonder verantwoordelijkheden een tijdje meedraait met een commissie.

[Lees verder...]
24

Nautic Explorer doet aan 'storytelling'

Duikvereniging Nautic Explorer uit Haarlem heeft op de website diverse leden geïnterviewd. Zij vertellen aan bezoekers (potentiële nieuwe leden dus!) waarom ze duiken én waarom ze lid zijn van Nautic Explorer. Feitelijk doen ze dus aan ‘storytelling’, en dat blijkt volgens onderzoekers goed te werken!

[Lees verder...]

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.