Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

Ingaven voor april 2015

16

Wisselbeker en kortingspunten voor vrijwilligers

Duikteam Almere geeft ieder jaar een wisselbeker aan de vrijwilliger van het jaar. Daarnaast verdienen vrijwilligers punten door bepaalde taken te doen. Daarmee kunnen ze sparen voor korting op verenigingsactiviteiten. “Voor ons is het belangrijk om vrijwilligers op een zo persoonlijk mogelijke manier te bedanken voor hun energie en inzet", vertelt Rob Fokkens. "En dat werkt!”

[Lees verder...]
02

Infographic geeft leden goed beeld van terugblik en plannen

Vaak worden ALV-stukken niet goed gelezen. Duikvereniging Rotterdam heeft het jaarverslag en de financiële jaarrapportage daarom samengevat in een infographic. Deze infographic vormde tijdens de afgelopen ALV de leidraad, wat het bestuur en de leden erg goed beviel. "Men begreep direct de boodschap en de discussie ging nu over de hoofdlijnen."

[Lees verder...]

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.