Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

Ingaven voor mei 2014

28

RBT ’98 werkt actief aan sfeer en omgangsvormen

Als vereniging wil je een fijne, sportieve omgeving voor je leden zijn. Een plek waar ze met plezier naar toe komen. Maar weten de (nieuwe) leden, instructeurs en andere vrijwilligers eigenlijk welke normen en waarden binnen de vereniging gelden? Spreken jullie elkaar op aan op gewenst én ongewenst gedrag? En doen jullie dat op een respectvolle en positieve manier? Binnen het bestuur van onderwatersportgroep RBT ’98 uit Tilburg wordt hier actief over nagedacht.

[Lees verder...]
02

OSCD groeit en bloeit dankzij onderwaterhockey

Veel leden van de NOB beoefenen de duiksport. Maar sommige clubs bieden daarnaast een andere onderwatersport aan, zoals onderwaterhockey, vinzwemmen of onderwatervoetbal. OSCD is een voorbeeld van zo’n club. Zij hebben een actieve groep onderwaterhockeyers in hun ledenbestand en merken dat mensen daardoor langer lid blijven.

[Lees verder...]

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.