Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

Ingaven voor juli 2014

23

Enquête levert goede ideeën én betrokkenheid op

Duikvereniging Rotterdam heeft middels een enquête meer zicht gekregen op de behoeften en wensen van hun leden. Dat heeft hen een grote groep nieuwe vrijwilligers opgeleverd die ook nog eens nauwer betrokken zijn bij het beleid en de gemaakte keuzes. Daardoor blijven ze waarschijnlijk langer lid!

[Lees verder...]
14

Duikverenigingen blij met jonge bestuursleden

Om je vereniging te laten bestaan, zul je ook de jongere generatie aan je moeten binden. Duikteam de Kaaiman en Duikvereniging Nijkerk hebben mede daarom een aantal jonge bestuursleden. “Ik heb een andere manier van denken en een andere leefsituatie dan iemand die pak ‘m beet twintig jaar ouder is", vertelt Dennis van Beek. "Als er binnen het bestuur beslissingen moeten worden genomen leidt mijn mening en kennis soms tot inzichten die andere bestuursleden van tevoren niet hadden bedacht.”

[Lees verder...]

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.