Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

17

Een tv voor het clubhuis in ruil voor een introduik

Vereniging: Duikteam Platax uit Grootebroek
Initiatief: deze vereniging heeft een prachtig clubhuis waar ze de afgelopen jaren allerlei dure materialen voor nodig hadden. Die materialen hebben ze op een slimme manier verkregen via De Beursvloer.


De Beursvloer is een evenement waar ‘maatschappelijke behoeftes worden verhandeld’, zoals op de website staat uitgelegd. Vraag en aanbod van bedrijven en vrijwilligersorganisaties komen hier samen. “Ons aanbod is een volledig verzorgde introductieduik voor tien medewerkers van een bedrijf, inclusief een hapje en drankje”, vertelt Marcel van Ammers van Duikteam Platax.

Beamer, tv en verf
Wat ze in ruil daarvoor hebben teruggekregen? “Van alles”, lacht Marcel, en dan begint zijn imposante opsomming. “Een beamer en televisie voor in ons clubhuis, bomen voor op het grasveldje naast het clubhuis, maar bijvoorbeeld ook potten verf en nieuwe radiatoren.”

Nieuwe website
Naast benodigdheden voor (het onderhoud van) het clubhuis heeft Platax bij de laatste editie van de Beursvloer ook een deal gesloten om in ruil voor een introduik een nieuwe verenigingswebsite te laten bouwen. “We zijn nu aan het nadenken over de structuur en vormgeving, waarna een bedrijf uit de regio op basis van onze wensen een nieuwe site gaat maken. Daar zijn we heel blij mee, want zoiets kost normaal gesproken hartstikke veel geld.”

Maatschappelijke betrokkenheid
Een mooie win-win-situatie dus. “Zulke extraatjes zijn voor ons niet te betalen. En voor het betreffende bedrijf is het leuk om de werknemers een origineel uitje cadeau te geven. Op die manier laten zij hun maatschappelijke betrokkenheid zien, en kunnen wij zonder al te veel uitgaven iets leuks doen voor onze vereniging in het algemeen, en ons clubhuis in het bijzonder.”

Voor meer informatie: www.platax.nl en www.beursvloer.com

mail facebook

Post Rating

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.