Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

28

Silent World steunt sportpark zonder zwembad

Vereniging: Duikteam Silent World uit Aalten
Initiatief: Zeven verschillende sportverenigingen uit de gemeente Aalten hebben een ambitieus plan opgesteld om een nieuw multifunctioneel sportpark aan te leggen. Duikteam Silent World heeft zich hier actief in gemengd: niet omdat er een zwembad in het ontwerp is getekend, maar omdat het sportpark aan hun clubhuis grenst.


Een multifunctioneel sportpark met een wielerbaan, ijsbaan, beachvolleybalterrein, kunstgrasvelden en natuurgrasvelden. Klinkt leuk, maar als een duikvereniging zich hiermee bemoeit, waar is dan het zwembad? Dat is er niet! Duikteam Silent World maakt gebruik van een zwembad elders, maar heeft wél een clubhuis dat aan het nieuwe sportpark grenst.

Buren
“We hebben vanaf het begin deelgenomen aan besprekingen over het nieuwe sportpark, juist omdat we buren zijn”, vertelt secretaris Thom Winkelhorst. “Ook hadden we inspraak bij het ontwerp. Zoals de tekening er nu uitziet staan wij als Silent World helemaal achter. De groenstrook achter ons clubhuis kan blijven staan of wordt zelfs uitgebreid”. Het bestuur van Silent World hoopt net als alle andere betrokken verenigingen dat het plan door gaat. “Het is voor de leefbaarheid van het gebied en voor de Aaltense samenleving een verrijking.”

Goede contacten
Silent World laat hiermee mooi zien hoe je de bouw van een groot sportpark naast je clubhuis niet als een bedreiging hoeft te zien. “Ons eigen belang was meteen helder: het behoud van voldoende ruimte rondom ons clubhuis”, aldus Thom. Maar dat betekent niet dat je meteen moet gaan klagen en protesteren; je kunt ook constructief meedenken en samenwerken om je doel te bereiken. “En dan kan het je zomaar goede contacten opleveren bij de gemeente en met andere sportclubs. En komt zo’n gloednieuw sportpark in het nieuws, dan wordt ook jouw naam genoemd!”

Bron: http://www.aaltensnieuws.nl/nieuws/algemeen/140814/plannen-voor-sportpark-zuid-duikvereniging-silent-world-
Voor meer informatie: info@silentworld.nl
mail facebook

Post Rating

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.