Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

27

Nieuwe leden van De Walvis krijgen mentor

Vereniging: duikteam De Walvis uit Zaandam (Vereniging van het Jaar 2012)
Initiatief: bestaande leden worden mentor van nieuwe leden

In het clubblad van duikteam De Walvis staat een paginagrote oproep om mentor te worden van één of twee nieuwe leden. “Een redelijk bepalende functie waarbij jij voor de nieuwe leden het gezicht van De Walvis wordt!”, zo wordt de rol omschreven. “Het is ook een functie die bepaalde verwachtingen met zich meebrengt”, voegt bestuurslid Maarten Bosch toe. “Dat moeten leden zich wel realiseren.”

Vraagbaak
Het uitgangspunt van de functie is om voor de nieuwe leden als vraagbaak te fungeren. Er kunnen bijvoorbeeld vragen gesteld worden over duiken, het lesprogramma en zwemmen op dinsdag en zaterdag, maar ook over de aanschaf van duikapparatuur en het gebruik van de verenigingswebsite. “Ook is het belangrijk om nieuwe leden te helpen met hun duikkeuring en de voorbereidingen voor de theorie en praktijk”, vult Maarten Bosch aan. “Daarnaast kan een mentor nieuwelingen meenemen naar of uitnodigen voor clubduiken, de donderdagavondborrel, weekendjes weg, filmavonden, etcetera. Kortom: nieuwe leden wegwijs maken en binnen de club introduceren, dat is de belangrijkste taak van een mentor!” Na de 1*-opleiding zal de mentor overigens nog actief blijven om de kersverse 1*-duiker mee te nemen naar clubduiken. Vervolgens is het doel om de duiker te enthousiasmeren voor de 2*-opleiding en actief lid te blijven. 

Ervaringen uitwisselen
“Mentoren komen enkele keren per jaar bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en vanuit hun contacten met de nieuwe leden suggesties te doen richting het bestuur en/of instructeurs”, aldus Maarten Bosch tot besluit. “Het mentorschap zal zeker tijd kosten, maar je krijgt er ook iets voor terug: een hechte groep mensen die samen met veel plezier een duikclub aan het uitbouwen zijn!”

Voor meer informatie over De Walvis: www.duikteamdewalvis.nl
mail facebook

Post Rating

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.