Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

25

Alphense scouting maakt kennis met duiken

Duikvereniging: Alphense Duikvereniging Atlantis (Alphen aan den Rijn)
Initiatief: duikvereniging geeft lokale scoutinggroep kennismakingslessen duiken


Jongeren die bij de scouting zitten, zijn over het algemeen zeer geïnteresseerd in uitdagende activiteiten. Zo ook in duiken, zélfs in de wintermaanden! Scouting Willem Barendsz en de Alphense Duikvereniging Atlantis zijn daarom gaan samenwerken: ze hebben het programma ‘Scuba Scout’ uitgeprobeerd. In de VS en Groot-Brittannië wordt dit programma al enkele jaren met succes uitgevoerd. 

Scuba Scout Badge
Een groepje instructeurs van de Alphense Duikvereniging Atlantis heeft de afgelopen maanden twaalf waterscouts tussen de 16 en 18 jaar laten kennismaken met de duiksport. “De scouts hebben theorielessen én zwembadlessen gekregen”, vertelt Erik Huigen van de PR-commissie. “Op vrijdag 22 maart jl. hebben ze de kennismaking afgesloten en een Scuba Scout Badge ontvangen.” 

Vervolg bij duikvereniging
Veel scouts hebben bij de Alphense Duikvereniging Atlantis aangegeven in het najaar door te willen gaan voor hun basisduikopleiding. Erik Huigen: “Daar zijn we erg blij mee! De samenwerking levert op die manier een mooie win-win-situatie op: de scouting kan een leuke activiteit aanbieden, en wij houden er hoogstwaarschijnlijk nieuwe, jonge en enthousiaste leden aan over. Perfect!”

De Alphense Duikvereniging Atlantis is in 2012 ontstaan uit een fusie van Onderwatersport Vereniging Atlantis (NOB), de Alphense Duikvereniging (NAUI) en Recce Divers Duikvereniging (PADI). Voor meer informatie over de Alphense Duikvereniging Atlantis: www.alphenseduikverenigingatlantis.nlmail facebook

Post Rating

Reacties

# Anoniem
maandag 18 november 2013 11:39
Atlantis verdubbelt aantal leden

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.