Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

02

Duikteam Merou biedt bedrijven introduiken aan

Duikvereniging: Merou uit Arnhem
Initiatief: vereniging organiseert introductieduiken als personeelsactivitit voor bedrijven in de omgeving

Een introductieduik is een mooie manier om iemand te laten kennismaken met de duiksport én de plaatselijke duikvereniging. Veel clubs organiseren eens in de zoveel tijd dan ook een introductieduik voor enkele potentiële leden, maar duikteam Merou pakt ’t groter aan: naast het aanbieden van ‘gewone’ introduiken benaderen zij ook bedrijven uit de regio om voor hen tegen een laag bedrag een introductieduik te organiseren!

Google
“Ik heb ooit een lijst gemaakt van alle grote bedrijven en overheidsinstellingen in onze regio”, vertelt hoofdtrainer Otto Boschma. “Via Google heb ik opgezocht of ze een personeelsvereniging hebben en wat hun e-mailadres is. Alle personeelsverenigingen hebben een standaardmail gehad waarin wordt uitgelegd wat een introduik is en waarom dit leuk zou zijn om dit als activiteit voor medewerkers aan te bieden.” 

Draaiboek
Voor de instructeurs en begeleiders is een draaiboek gemaakt. “We houden een uur een praatje waarin iets over onze vereniging en de duiksport wordt verteld en natuurlijk theorie aan de orde komt”, vervolgt Otto Boschma zijn verhaal. “Daarna gaan we een uur het zwembad in. Na de duik hebben we een afsluitende borrel aan de bar en vervolgens keren de deelnemers huiswaarts met een exemplaar van Onderwatersport én een Meroukaart met informatie.”

Kennis delen
De leden van Merou werken hier graag aan mee. “We hebben nog nooit een probleem gehad het aantal instructeurs en begeleiders rond te krijgen”, licht Boschma toe. “De leden vinden het leuk hun kennis van duiken te delen met ‘leken’. Onze materiaalman legt alle setjes van te voren klaar, gesorteerd op grootte. Overigens vraag ik de organisator van het bedrijf meestal om van tevoren een opgave van de schoenmaten en mogelijk brilgebruik te maken.”

Extra naamsbekendheid én inkomsten
Nieuwe leden heeft ’t tot nu toe nauwelijks opgeleverd, maar extra naamsbekendheid wel. “Via-via horen hierdoor veel mensen over onze vereniging. Het netwerk wordt daardoor groter, en als mensen dan tóch over een duikvereniging nadenken is de stap naar Merou sneller gezet.” Daarnaast is het voor de vereniging een bron van inkomsten. “We verdienen hier ongeveer €600,- per jaar mee, dat is toch mooi meegenomen!”

Voor meer informatie over duikteam Merou: www.merou.nlmail facebook

Post Rating

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.