Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

18

Atlantis verdubbelt aantal leden

Duikvereniging: Alphense Duikvereniging Atlantis
Initiatief: deze vereniging organiseert veel lokale activiteiten om hun naamsbekendheid te vergroten en nieuwe leden te werven, maar ook om bestaande leden wat leuks te bieden.


De actieve houding van de Alphense Duikvereniging Atlantis werpt zijn vruchten af: in minder dan twee jaar tijd hebben zij hun ledenaantal zien verdubbelen. Hoewel de helft van deze groei is te danken aan de fusie van de drie duikverenigingen Atlantis, de Alphense Duikvereniging en PADI-club Recce Divers is deze groei ook het gevolg van alle activiteiten die deze vereniging organiseert.

    Samenwerking met Archeon
Om meer bekendheid te krijgen in de regio en om met meer potentiële leden in aanraking te komen organiseert de Alphense Duikvereniging Atlantis verschillende activiteiten. Zo maken leden van de vereniging ieder jaar de vijver van het Archeon schoon zodat gasten weer veilig rond, op en in de vijver kunnen recreëren. “Behalve dat dit een leuke activiteit voor de leden is, doen wij dit als duikvereniging ook om ons als een actieve en betrokken club binnen de Alphense samenleven te positioneren”, vertelt bestuurslid Erik Huigen. De scouting: veel potentiële jonge leden
“Naast de samenwerking met het Archeon hebben wij ook goed contact met Scouting Willem Barends,” vervolgt hij. “Met deze club zijn we de Scuba Scout-actie begonnen, waardoor twaalf scouts hun Scuba Scout Badge hebben gehaald. Uiteindelijk zijn acht scouts doorgegaan voor hun 1*-brevet. Een mooi resultaat natuurlijk waarmee we bovendien de jongere doelgroep aanspreken.”

Welkom Sinterklaas!
Tot slot heeft de duikvereniging ook veel contact met de Alphense reddingsbrigade. “Ook hier zijn twee nieuwe leden uit voortgevloeid,” zegt Huigen. Atlantis helpt de reddingsbrigade zo nu en dan, bijvoorbeeld bij de Sinterklaasintocht. “Onze leden liggen binnenkort weer in het water om de Goedheiligman veilig te verwelkomen in Alphen aan de Rijn.”

Voordeel voor leden via duikwinkel
Naast leuke activiteiten hebben de leden van Atlantis ook op een andere manier baat bij de actieve instelling van de club: zij profiteren namelijk direct van de samenwerking met duikwinkel Pacific Diving. “De vereniging krijgt aanzienlijke korting op materiaal, Pacific Diving levert gratis flesvullingen voor de opleidingen van de vereniging en ze organiseren workshops speciaal voor onze leden. Als tegenprestatie vermelden wij Pacific Diving altijd in onze clubuitingen.”

Op naar de 200!

Door al deze samenwerkingsvormen ziet de Alphense Duikvereniging Atlantis haar ledental nog altijd flink groeien. Het doel voor komende tijd? “We gaan weer voor een verdubbeling: op dit moment hebben we 100 leden, dus op naar de 200!” besluit Huigen.

Voor meer informatie: www.ovatlantis.nl


mail facebook

Post Rating

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.