Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

01

VG Diving werft jeugd via gemeentelijk sportkennismakingsproject

Duikschool: VG Diving
Initiatief: door deel te nemen aan het gemeentelijke project ‘Kies je Sport’ laat VG Diving basisschoolleerlingen kennismaken met snorkelen. De enthousiaste instructeurs, maar zeker ook de leden van VG Diving (die een buddypaar vormen met de deelnemers) zorgen er ieder jaar weer voor dat een aantal kinderen na de kennismaking lid wordt.


Veel verenigingen en duikscholen proberen actief jeugdleden te werven. Sommige clubs gebruiken daarvoor het netwerk van hun huidige leden, anderen promoten hun jeugdopleiding in het zwembad of bij de plaatselijke sportmarkt. Er zijn echter ook verenigingen die aansluiten bij gemeentelijke sportprojecten die gericht zijn op jeugd. VG Diving is een voorbeeld van zo’n club: zij profiteren al jarenlang van het project ‘Kies je Sport’.

Drie avonden snorkelen
Kies je Sport is een kennismakingsproject voor leerlingen van het basisonderwijs. Kinderen uit groep 3 t/m 8 kunnen buiten schooltijd kennismaken met verenigingen en diverse takken van sport. “Wij doen al een jaar of zes mee aan dit project”, vertelt Lammy Visser, secretaris van duikschool VG Diving uit Wildervank. “Kinderen die zwemdiploma A en B hebben bieden wij een snorkelcursus van in totaal drie zaterdagochtenden.”


Leren van één van de leden
Het programma is volgens Lammy vrij simpel. “De eerste keer leggen we de basis van het snorkelen uit en de tweede en derde keer zwemmen ze met de gewone snorkelgroep mee.” Iedere deelnemer krijgt één van de leden van VG Diving als buddy, en daarin schuilt volgens Lammy het succes van het project. “Ze leren daardoor heel snel. Daarnaast is ook het enthousiasme van de instructeurs erg belangrijk. Zij hebben veel plezier in het lesgeven en brengen dat over op de groep, waardoor er een hele positieve sfeer hangt.”

Acht nieuwe leden
Het resultaat? Met relatief weinig moeite levert het project de club iedere keer wel een aantal nieuwe leden op. “Dit jaar worden acht van de vijftien kinderen lid”, weet Lammy. “Daar zijn we heel blij mee!”

Voor meer informatie: http://www.vgdiving.nl of info@vgdiving.nl


mail facebook

Post Rating

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:


 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.