Inspirerende initiatieven van verenigingen en duikscholen

Ingaven voor 'NOB-admin'

23

Enquête levert goede ideeën én betrokkenheid op

Duikvereniging Rotterdam heeft middels een enquête meer zicht gekregen op de behoeften en wensen van hun leden. Dat heeft hen een grote groep nieuwe vrijwilligers opgeleverd die ook nog eens nauwer betrokken zijn bij het beleid en de gemaakte keuzes. Daardoor blijven ze waarschijnlijk langer lid!

[Lees verder...]
14

Duikverenigingen blij met jonge bestuursleden

Om je vereniging te laten bestaan, zul je ook de jongere generatie aan je moeten binden. Duikteam de Kaaiman en Duikvereniging Nijkerk hebben mede daarom een aantal jonge bestuursleden. “Ik heb een andere manier van denken en een andere leefsituatie dan iemand die pak ‘m beet twintig jaar ouder is", vertelt Dennis van Beek. "Als er binnen het bestuur beslissingen moeten worden genomen leidt mijn mening en kennis soms tot inzichten die andere bestuursleden van tevoren niet hadden bedacht.”

[Lees verder...]
28

RBT ’98 werkt actief aan sfeer en omgangsvormen

Als vereniging wil je een fijne, sportieve omgeving voor je leden zijn. Een plek waar ze met plezier naar toe komen. Maar weten de (nieuwe) leden, instructeurs en andere vrijwilligers eigenlijk welke normen en waarden binnen de vereniging gelden? Spreken jullie elkaar op aan op gewenst én ongewenst gedrag? En doen jullie dat op een respectvolle en positieve manier? Binnen het bestuur van onderwatersportgroep RBT ’98 uit Tilburg wordt hier actief over nagedacht.

[Lees verder...]
01

VG Diving werft jeugd via gemeentelijk sportkennismakingsproject

Veel verenigingen en duikscholen proberen actief jeugdleden te werven. Sommige clubs gebruiken daarvoor het netwerk van hun huidige leden, anderen promoten hun jeugdopleiding in het zwembad of bij de plaatselijke sportmarkt. Er zijn echter ook verenigingen die aansluiten bij gemeentelijke sportprojecten die gericht zijn op jeugd. VG Diving is een voorbeeld van zo’n club: zij profiteren al jarenlang van het project ‘Kies je Sport’.

[Lees verder...]
20

Zonder sticker duik je bij OSV Veenendaal niet mee!

Veiligheid staat bij heel veel duikvereniging hoog op de agenda. En dat is niet meer dan terecht! OSV Veenendaal gaat echter nog een stapje verder: zij hebben een eigen compressor waar leden alleen maar hun fles kunnen laten vullen als deze aantoonbaar is goedgekeurd. Die keuring wordt door de materiaalcommissie gefaciliteerd. Daarnaast hebben alle flessen een sticker met het OSV-logo en een uniek nummer erop. Zonder sticker kom je het zwembad niet in!

[Lees verder...]
Pagina 1 van 4Eerste   Vorige   [1]  2  3  4  Volgende   Laatste   

 

Waarom opnieuw 't wiel uitvinden..

... als andere verenigingen en duikscholen voor hetzelfde doel een succesvolle actie hebben bedacht? Met die vraag in het achterhoofd is deze rubriek opgestart! Er ontstaan zó veel mooie initiatieven in 't land, dat het zonde zou zijn als de ervaringen die opgedaan zijn niet gedeeld zouden worden. Doe er je voordeel mee!

 

Ook een inspirerend initiatief?

Dat horen we uiteraard graag! Stuur een e-mail naar Anne Schulze, dan nemen we zo gauw mogelijk contact met je op om deze rubriek van een nieuw inspirerend voorbeeld te voorzien.